Hlavní obsah

ČRo spustil rádio pro mladé, někde ale není slyšet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český rozhlas spustil nové Radio Wave pro mladé, ale přímo v centru Prahy jsou s jeho příjmem problémy. Bydlíte-li v přízemí, možná neuslyšíte nic.

Článek

"Bohužel, pokrytí Prahy není stoprocentní," přiznal mluvčí ČRo Ladislav Pavlík. Na otázku, co s tím budou dělat, odpověděl, že se to asi těžko změní, protože vysílač na Vinohrady nestačí. Pokud nebydlíte vysoko, stanici si možná nikdy neposlechnete.

Např. v pražské Slezské ulici v přízemí rádio nechytíte, ale ve čtvrtém patře stejné budovy hraje perfektně.

Rádio Wave má být určeno zejména mladým posluchačům ve věku 15 až 25 let. Dostupné by mělo být na vlně 100,7 v Praze a středních Čechách, na internetu a od února v digitálním vysílání.

"Programovou náplní Wave bude přes den tvořit převážně hudba, až 80 procent, s krátkými zprávami a příspěvky, jako jsou filmové novinky, nová CD nebo tipy na koncerty a klubová vystoupení. Večery jsme vyčlenili jednak pro talkshow a publicistiku, jednak pro žánrové programy mapující stěžejní hudební styly Rádia Wave," charakterizoval stanici její šéfredaktor Ladislav Lindner-Kylar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám