Hlavní obsah

Pro fanoušky je filmem roku poslední díl Hvězdných válek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco asociace filmových kritiků ve svých anketách vyzdvihují filmy jako Zkrocená hora nebo Capote, diváci v internetovém hlasování dali přednost výpravnému poslednímu dílu eposu o Hvězdných válkách Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů. Vyplývá to z výsledků ankety People's Choice, které byly zveřejněny v úterý.

Článek

Star Wars byly oceněny jako oblíbený film a také jako nejlepší filmové drama. Vše o filmu naleznete zde.

Nesvadbovi se stali nejoblíbenější komedií a Karlík a továrna na čokoládu nejlepším rodinným filmem. Tvůrce Hvězdných válek George Lucas při přebírání ceny řekl, že má pro něj zvláštní význam, protože ji neurčují kritici a novináři, ale sami diváci. "Kritici mě nemají zrovna v oblibě, ale kdo je poslouchá," řekl. "Dělám filmy pro vás. Hlavní slovo mají diváci."

Oblíbenou filmovou hvězdou mezi muži se stal Johnny Depp a nejlepším hercem Brad Pitt. Oblíbenou hvězdou byla také zvolena Sandra Bullocková a herečkou Reese Witherspoonová, která hrála zpěvačku June Carterovou-Cashovou v životopisném snímku Walk the Line. Více o filmu a Reese Witherspoonové najdete zde.

Nominace v jednotlivých kategoriích dělají editoři týdeníku Entertainment Weekly. Fanoušci pak o vítězích hlasují na internetu. V hudebních kategoriích se vítězkou stala zpěvačka Kelly Clarksonová, někdejší vítězka soutěže American Idol (obdoba Superstar), a countryový zpěvák Tim McGraw. Za nejlepší skupinu fanoušci vybrali rockery Green Day a nejoblíbenějším turné roku se staly koncerty U2. 

Reklama

Související témata:

Související články

FFFILM recenzuje Star Wars Epizodu III

Než jsme se nadáli, 28 let uplynulo jako voda, a sága je završena. Už za týden mají v našich kinech (a všude jinde po světě) premiéru poslední (zatím?)...

Výběr článků

Načítám