Hlavní obsah

Anti-Flag nabídnou ve Futuru politický punk

PRAHA

Přední představitelé současného amerického politického hard core punku Anti-Flag vystoupí tuto neděli v pražském klubu Futurum. Skupina z Pittsburghu tvrdě kritizuje amerického prezidenta George Bushe i globalizaci, což ukazují písně Mind The G.A.T.T. a You Can Kill The Protestor.

Článek

Staví na důrazu, přímočarosti i výrazných melodiích. Názorově navazuje na klasiky žánru v čele s The Clash a Dead Kennedys, i když jí chybí Biafrova ironie.

Kořeny skupiny sice sahají do roku 1988, ale teprve v polovině devadesátých let se soubor, v jehož jádru stojí kytarista Justin Sane a bubeník Pat Thetic, zkonstituoval a  začal se výrazněji prosazovat. První album Die For The Goverment vydal o dva roky později. Jasně charakterizovalo styl souboru, průlom však přinesla až druhá deska New Kind Of Army, která zaujala Toma Morella z Rage Aaginst The Machine, a ten si Anti-Flag vzal jako předkapelu. Skupina je však kritizována, že loni podepsala smlouvu s nadnárodním koncertem RCA.

"Anti-Flag se tak stavěli proti korporacím a pak podepsali smlouvu chamtivé velké firmě, která bude vždycky jen vydělávat prachy. Netvrdím, že to jsou zlí lidi, ale jestliže jsou proti korporacím a naráz obrátí a podepíšou smlouvu s RCA, tak jsou to obyčejní pokrytci, kterým jde jen o peníze," uvedl pro Novinky Joe King z punkové skupiny The Queers.

Před Anti-Flag vystoupí washingtonští Good Clean Fun, kteří hrají klasický hard core v duchu Gorilla Bisquits nebo Youth Of Today. Názorově jsou však ovlivěni klíčovou postavou washingtonské scény, Ianem MacKayem. [celá zpráva] Reprezentují hnutí straight edge, nepijí, neberou drogy a jsou vegany. Jejich texty však nejsou agitační, ale slynou ironií.

Na úvod večera ve Futuru vystoupí ještě písničkář Mike Park.

Reklama

Související témata:

Související články

Punker Jello Biafra: komentuji novou situaci

Punkový zpěvák Jello Biafry známý z kultovních Dead Kennedys se v exkluzivním interview vyjadřuje k dění ve světě i k aktivitám svých bývalých spoluhráčů,...

Newyorští Madball zahrají v Praze

Přední představitelé newyorského hard core Madball vystoupí v rámci turné k aktuálnímu albu Legacy 3. listopadu v pražském Abatonu. Skupina reprezentuje...

Výběr článků

Načítám