Hlavní obsah

Kanibal, který inspiroval Rammstein, nechce film o sobě

Právo, Novinky, DPA, řík

Uvězněný německý kanibal Armin Meiwes (43) vyzval svého obhájce Haralda Ermela, aby soudně zabránil uvedení filmu Rothenburg, který čerpal z jeho hrůzného příběhu, v němž si na internetu vyhledal partnera (Bernda Brandese, 43), usmrtil ho a částečně snědl. Případ inspiroval i německou kapelu Rammstein v písni Mein Teil.

Článek

"Dnes se setkám s pánem, který mě miluje k sežrání, na jídelníčku jsou měkké i tvrdé kousky," stojí v textu Rammstein, který je děsivou parodií na Meiwesův případ.   

Meiwes se činu dopustil 9. března 2001. Premiéra filmu, jehož autoři zřejmě zpracovali případ Kanibala z Rothenburgu, jak se Meiwesovi říká, je naplánována na 9. březen. Meiwes se však brání, že s ním o projektu nikdo předem nejednal a on sám stojí před dalším procesem, který by mohl jeho čin překvalifikovat z usmrcení partnera na vraždu.

Odvolává se na své právo nebýt před novým pojednáváním líčen ve velmi nepříznivém světle. Předlohou pro hlavního hrdinu díla je právě on, i když se ve filmu jmenuje Oliver Hartwin (v podání hollywoodského německého herce Thomase Kretschmanna).

"Dílo porušuje osobní práva Armina Meiwese a sugeruje divákovi, že svou oběť bestiálně zavraždil mnoha bodnutími nožem," prohlásil obhájce o svém mandantovi, který si odpykává osmapůlletý žalář, k němuž byl odsouzen v lednu 2005. Ermel chce dosáhnout zákazu promítání filmu produkční firmy Atlantic Streamline jak u německého, tak i u amerického soudu.

Meiwes již dříve prodal práva na svůj případ firmě Stampfwerk, jejíž šéf Günter Stampf ve vězení několikrát s Meiwesem připravoval scénář. Dodal, že mu jde o pravdivé zachycení příběhu, který by měl trvat asi 90 minut a vysílat by ho měla britská televize BBC a americký kanál HBO. Natáčení má začít ale až po rozsudku Zemského soudu ve Frankfurtu nad Mohanem. Ten je očekáván v březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám