Hlavní obsah

Zájem diváků o seriál Ulice roste

Právo, zaj

Zájem televizních diváků o denní nekonečný seriál Ulice, který vysílá Nova každý všední den vpodvečer, stále roste. Podvečerní titul si už vybudoval publikum, jaké si získávají mnohé české seriály večer, v atraktivnějším hlavním vysílacím čase.

Článek

Například v pondělí seriál vidělo 1,48 miliónu dospělých diváků, zatímco reprízu seriálu Bylo nás pět na ČT1 po 20. hodině sledovalo 1,29 miliónu lidí [graf]. Rostoucí zájem o Ulici dokazují i týdenní průměry sledovanosti.

"Zatímco první týden v prosinci si Ulici nenechalo ujít v průměru 1,16 miliónu dospělých diváků, první lednový týden to bylo už 1,509 miliónu diváků," sdělila manažerka seriálu Johanna Indráková. U seriálu, který Nova vysílá od 5. září loňského roku, se zatím sešlo největší publikum v pondělí 2. ledna. Jeho 86. pokračování sledovalo 1,65 miliónu dospělých.

Brodskou vystřídá Žilková

"Sledovanost roste úměrně tomu, jak si diváci budují vztah k postavám, a to chce čas," řekl vedoucí projektu Radek Bajgar. Hlavní hrdinku Ulice však počátkem února diváci nepoznají. Herečka Tereza Brodská totiž musela v prosinci podstoupit operaci s páteří a kvůli rekonvalescenci na několik týdnů přerušila natáčení. Protože výroba nekonečného seriálu se nedá přerušit, její roli dočasně převzala Veronika Žilková.

"Rozhodně jsme nehledali herečku co nejpodobnější Tereze Brodské. Spíš jsme měli představu výrazné osobnosti, která bude důstojnou alternativou Terezy a zpacifikuje domácnost Jordánových stejně rozhodně. A tak jsem oslovil Veroniku Žilkovou, kteréžto velice děkuji, že mě s tak zvláštní nabídkou nevyhodila," říká vedoucí projektu Radek Bajgar.

"Myslím, že diváci to s trochou velkorysosti přijmou, zvlášť když si tak oblíbili náš projekt Výměna manželek," dodal. Na podobné řešení jsou sice zvyklí televizní diváci v zahraničí, ale české publikum se s ním setká poprvé. Veronika Žilková poprvé zastoupí Terezu Brodskou v Ulici ve 114. díle, který se bude vysílat 9. února. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám