Hlavní obsah

Marylin Monroe se stala hvězdou, protože dělala hloupou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Tony Curtis, který ztvárnil jednu z hlavních postav slavného filmu Někdo to rád horké, si myslí, že hvězdu z jeho kolegyně a bývalé milenky Marilyn Monroeové udělaly vyzývavé halenky a stupidní chování ve filmu. Podle něho totiž v sobě jinak neměla nic zvláštního, když spolu chodili.

Článek

Nyní osmdesátiletý veterán stříbrného plátna měl s Monroeovou románek trvající půl roku koncem 40. let. Tehdy byl pozdější ženský idol Ameriky na prapočátku své kariéry.

Podle Curtise nebyla Marilyn jiná než ostatní ženy a nic nenaznačovalo, že bude někým zvláštním. "Nikdy jsem necítil, že její postava je ideální, naopak jsem na ní místy viděl špíčky. Tehdy byla zrzavá a nezdálo se, že by byla jiná než všechny ostatní ženy s krásnými prsy, které se snažily stát se herečkami," řekl Curtis.

"Pak se ale rozvinula v tu hloupou ženu, něco na způsob naivní malé holčičky. Začala ve filmech mluvit pomalu, jako kdyby přemýšlela o tom, co řekne, a to se stalo kouzelné. To a blůzky s výstřihem k sobě ladí báječně," dodal. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám