Hlavní obsah

Arnošt Goldflam jako masochista

Novinky, Stanislav Dvořák

Arnošt Goldflam bude v Divadle Archa vyprávět příběhy vlastního života. Spisovatel, dramatik, divadelní režisér a herec připravil představení Masochista, jakousi one-man show, která by měla vznikat v dialogu s publikem.

Článek

"Metodou pokusu a omylu vypráví Masochista příběhy vlastního života i života jiných. Sny, příhody, smyšlené historky plynou v neomezeném proudu s otevřeným koncem," popsal program Jiří Sulženko z Divadla Archa.

"Jedná se o zcela autentickou výpověď bez tajností, na hranici únosnosti, do první kapky krve," řekl Goldflam. Drama, vyprávění a četbu doplní zpívané a dle možnosti autora i taneční pasáže. Svou formou by se mělo představení blížit tomu, čemu se ve světě říká storytelling.

Pětidílný dramatický experiment, který je vždy premiérou i derniérou současně, vzniká vždy v průběhu týdne. Děj dalších představení budou mít možnost ovlivnit i diváci. Hudbu přímo na scéně tvoří Michal Nejtek a k výtvarné spolupráci vyzval Arnošt Goldflam Davida Cajthamla.

Jednotlivá představení mají své podtituly, např. 10.1. to je Dětství a zmatky duše, 17.1. Dospívání a vzpoury, 24.1. Solidní život a jeho cena úterý 31.1. Smrti a konce a 4.2. Celý život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám