Hlavní obsah

ČT potvrdila, že odvysílá třetí řadu Nemocnice na kraji města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí řadu již téměř legendárního seriálu Nemocnice na kraji města odvysílá Česká televize. Natáčet se má příští rok. Zřejmě v ní ale nebudou hrát stejní herci jako v předešlých řadách.

Článek

"Úspěšná jednání s koproducentem vedou k další spolupráci s ČT. Diváci tak uvidí pokračování seriálu na ČT," potvrdil mluvčí České televize Martin Krafl. Uvedl, že předběžně je natáčení plánováno na příští rok a počet dílů ještě není pevně stanoven. Nedá se tak zatím říct, kdy by se mohl seriál na obrazovce objevit.

Autorkou scénáře bude zřejmě Lucie Konášová, která napsala i scénář k velmi podařenému seriálu Dobrá čtvrť. Dědička autorských práv Magdalena Dietlová uvedla, že od ní četla "velmi podrobně rozepsaný námět a synopsi, charakteristiky postav i ukázky dialogů," a moc se jí líbily.

Bude Abrhám a Chudík?

O hereckém obsazení se zatím může pouze spekulovat. Je jasné, že diváci by chtěli vidět své staré známé hrdiny, ale to zřejmě nebude možné. Např. Ladislav Chudík alias starý doktor Sova má vážné zdravotní problémy a představitel primáře Blažeje Josef Abrhám se už dříve několikrát vyjádřil v tom smyslu, že další pokračování Nemocnice ho  nezajímá.

První řada seriálu vznikla za minulého režimu a byla velmi úspěšná. Další pokračování z roku 2003 s podtitulem "Po dvaceti letech" bylo ucházející, ale první seriál nepřekonalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Ladislav Chudík je opět v nemocnici

Slovenský herec Ladislav Chudík (81) je podle pátečních informací slovenské televize Markíza znovu v nemocnici. Odvezla jej tam sanitka, neboť se u něj opět...

Ladislav Chudík v 81 letech opět na jevišti

Legendární slovenský herec Ladislav Chudík (81), v Česku známý hlavně jako doktor Sova z Nemocnice na kraji města, se v pátek objevil na jevišti, ale vzhledem...

Výběr článků

Načítám