Hlavní obsah

TV: Chystá se další Nemocnice a Dobrá čtvrť

– ČESKÁ REPUBLIKA
Právo, Eva Zajíčková

Domácím seriálům se daří stále líp. Rostoucí nabídka diváky zatím neodrazuje, a tak budou tuzemské televize po Novém roce natáčet nejméně deset vlastních titulů. Už na sklonku příštího roku by se měla začít natáčet třetí řada Nemocnice na kraji města.

Článek

 Seriál vyrobí nezávislý producent a teprve v roce 2007 se rozhodne, která televize jej koupí. Dědička autorských práv Magdalena Dietlová postoupila práva producentu Borku Severovi. "Oslovil scenáristku Lucii Konášovou, která teď píše pro Českou televizi druhou řadu Dobré čtvrti. Teprve potom může začít pracovat na Nemocnici. Ale četla jsem od ní už velmi podrobně rozepsaný námět a synopsi, charakteristiky postav i ukázky dialogů. Moc se mi to líbilo," řekla Dietlová.

V seriálu by měly převládnout ženské postavy, ale o hereckém obsazení se zatím může pouze spekulovat. K plánovaným třinácti dílům by byla produkce schopna okamžitě dotočit další stejně velkou řadu.

Josef Abrhám má nový seriál

Nova s Primou zatím jen potvrzují pokračování svých nejpopulárnějších kusů, druhou řadu Ordinace v růžové zahraděPojišťovny štěstí a další díly Rodinných pout, i když se proslýchá, že obě usilovně pátrají po dalších atraktivních tématech.

Nejvíc ze svých plánů zatím prozrazuje Česká televize, která spustí seriálovou výrobu hned počátkem ledna. Josef Abrhám od ní přijal roli v třináctidílném seriálu Hraběnky, příběhu o rodině farmáře a jeho dcerách, v kterém budou hrát i Aňa Geislerová, Jiří Langmajer a Richard Krajčo, Vilma Cibulková, Jana Hlaváčová, Vladimír Dlouhý či Martin Stropnický a Vlasta Chramostová. Scénář k němu napsali Ivo a Eva Pelantovi, autoři příjemně mladé a současné minisérie Hop nebo trop, kterou vysílala ČT počátkem letošního roku.

Na únor je v plánu další natáčení třetí řady Četnických humoresek, výpravného seriálu z doby první republiky, jehož tvůrci se inspirovali  skutečnými případy. "S novými třinácti díly počítáme na rok 2007," sdělil mluvčí Martin Krafl. Herec Jan Potměšil dokončí příští rok natáčení krimiseriálu Eden. Už na podzim se v něm představí jako detektiv, který po přestřelce a vážném zranění skončil na vozíčku, ale bývalým kolegům dál pomáhá při pátrání.

Vrátí se Dobrá čtvrť, chystají se vodácké příběhy

Právě v té době se pravděpodobně sejde štáb režiséra Karla Smyczka u druhé řady Dobré čtvrti, který letos objevil hned několik talentovaných mladých herců. ČT  u něj prokázala na své dosavadní poměry až nečekanou pružnost, když maturantský seriál Lucie Konášové nečekaně využila jako alternativu konkurenčním programům, jimž dominovaly reality show.

Veřejnoprávní televize nesměle objevuje i jiná než rodinná témata: po letošních Záchranářích dala šanci hokejistům a teď i vodákům. Hokejovou Poslední sezonu s Martinem Dejdarem právě dokončila a pro příští rok s ní už počítá do vysílání. V ostravském studiu, kde vznikli například Strážci duší, začne točit desetidílný cyklus party vodáků středního věku Proč bychom se netopili spisovatele Zdeňka Šmída.

Bazén a Redakce čekají na návrat

Nova a Prima jen opatrně potvrzují pověsti, že chystají další seriály. "Připravujeme nejméně dvě novinky, ale veškeré další informace jsou předčasné," sdělila mluvčí Primy Jana Malíková. "Samozřejmě máme v přípravě několik nových seriálových látek, ale víc zatím neprozradíme," odpověděla za Novu mluvčí Veronika Šmítková.

Prima však nevylučila návrat Bazénu, experimentu pro mladé, který se na podzim náhle rozhodla zastavit, přestože ho na obrazovku uvedla jen krátce předtím. Nova nevyvrací, že by mohla natočit i další pokračování Místa nahoře, jehož druhá řada bude mít příští rok na Nově premiéru. Šmítková to vysvětluje stručně: "Ale ani to nepotvrzujeme. Nova je totiž rychlá a dokáže pružně reagovat i v oblasti dramatické seriálové tvorby." Čtvrtou řadou by se mohla vrátit Redakce, jejíž přípravy Nova letos zastavila kvůli Velkému bratrovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám