Hlavní obsah

Lennonův baskytarista míří do Prahy

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lennonův a Harrisonův baskytarista Klaus Voorman, jenž je také autorem obalu beatlesovského alba Revolver, bude v pondělí 5. května hostem první z řady talk show, které připravuje Švandovo divadlo.

Článek

Nebude tam jen odpovídat na otázky Davida Hrbka. Přestože se v současné době věnuje především výtvarnému umění, které vystudoval, v rámci večera se představí i v roli muzikanta, zahraje si s revivalovou kapelou The Backwards.

Voorman a Beatles

Voorman se seznámil s Beatles v době jejich hamburského pobytu v roce 1960, kdy spolu se svou přítelkyní Astrid Kirchherovou ovlivnil jejich image. V roce 1963 ho Beatles na oplátku pozvali do Londýna, kde se pracoval nejen jako reklamní grafik ale také se věnoval hře na baskytaru. V letech 1965 až 1968 byl členem skupiny Manfreda Manna. Po rozpadu Beatles Voorman doprovázel s výjimkou McCartneyho všechny členy slavné liverpoolské kapely. Stal se členem Lennonova Plastic Ono Bandu, pravidelně však nahrával také s Georgem Harrisonem. Doprovázel ho i na benefičním koncertu pro Bangladéš.

Později hrál také s Lou Reedem nebo B. B. Kingem. Poté, co ukončil svou kariéru hudebníka, se stal managerem německé novovlné skupiny Trio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám