Hlavní obsah

Filmaři chtějí oživit Sněženky a machry

PRAHA

Odvážný projekt chystá Česká produkce, která chce natočit pokračování známé české komedie o studentech na lyžařském výcviku Sněženky a machři. Pro projekt chce získat původní herce - bývalého přísného vedoucího Radka Brzobohatého, "rebela" Michala Suchánka i učitelku Veronikou Freimanovou.

Článek

V 80. letech to byl jeden z nejúspěšnějších filmů, ale doba se změnila. Zda film vůbec vznikne, je otázkou. Filmaři dali ve čtvrtek hercům knihu s novým příběhem a čekají, jak se vyjádří.

"Jsme nervózní, protože jsme udělali projekt, který nemá obdoby. Spolu s Pelantem jsme dopsali osudy hrdinů snímku v reálném kapitalismu, které jsou někdy velmi drsné. Chtěli bychom, aby podle této knížky vznikl film, ovšem bez souhlasu herců, kteří ji nečetli, to nebude možné," řekl ve čtvrtek spoluautor knihy Radek John.

Žádní Snowboarďáci

"Námět je to zajímavý," připustil Radek Brzobohatý. V pokračování by se měl objevit jako majitel horské boudy, který byl vyhozen ze školy, protože jeho žák emigroval. "Rozhodně by to nebyla teenagerovská komedie, nebyli by to Snowboarďáci," prozradil Jan Nejedlý ze společnosti Česká produkce.

Podílí se na další generační veselohře Experti a spolu s Johnem se snaží o pokračování filmu Bony a klid. Kdo by měl být režisérem uvažovaného snímku, však Nejedlý neřekl, i když prý Smyczek není vyloučen. Pokud by se točilo, nejbližším termínem by byla příští zima. Nejedlý odhaduje rozpočet ve výši 27 až 29 miliónů korun.

"Herci nás mají v rukou," zdůraznil John, když novou knížku rozdal právě jim. Pelant však myslel i na případ, pokud by některý z nich s natáčením nesouhlasil. "Můžeme nechat kohokoliv zemřít," uvedl. Podle mluvčí uvažovaného projektu Uljany Donátové by se měl děj odehrávat v průběhu několika dní v zasněžené horské boudě, kde se divákům dobře známí hrdinové filmu Sněženky a machři po letech opět sejdou a prožijí svá "malá velká dramata, katastrofy a katarze".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám