Hlavní obsah

Vánoční CD - 50. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se blíží a příliv desek pomalu chudne, i přesto jsme pro vás teto týden našli několik zajímavých alb. Metaloví Korn vydávají novinku See You On The Other Side, Beck přichází s remixem svého alba Guerolito a brněnský kytarista Vladimír Václavek se svou deskou Ingwe, kterou natočil se zpěvačkou Feng Jün-Song.

Článek

Korn: See You On The Other Side

Kultovní americké numetalové kvarteto Korn přichází se čtrnácti novými skladbami na studiovém albu See You On The Other Side. Deska byla nahrána již bez kytaristy Briana Heada Welshe, který z kapely odešel. Pilotní singl se jmenuje Twisted Transistor. Jako hosté se na albu objeví hiphopoví hudebníci Lil' Jon, Snoop Dogg, nebo Xzibit.

Monitor EMI

Beck: Guerolito

Před půl rokem vydal Beck album Guero a nyní přichází s jeho zremixovanou verzí. Svými pracemi na album přispěli například Air, Boards Of Canada, Diplo, Ad-Rock z Beastie Boys nebo John King z Dust Brothers. Čtyři tracky s tohoto alba - Sorrow, Day for Night, Premonition a Untitled 2 dal Beck k dispozici na své webové stránky www.beck.com.

Universal Music

Vladimír Václavek: Ingwe

Na albu brněnského kytaristy Vladimíra Václavka Ingwe je hudba inspirovaná mytologickými příběhy severoamerických Indiánů, Eskymáků a ze staré Číny. Meditativně laděné plochy hudebního minimalismu se vyznačují častým opakováním jednoduchého motivu, který místy vytváří robustní zvukovou klenbu nálad nevázaných na čas ani prostor. Poprvé máme možnost si poslechnout spolupráci s čínskou zpěvačkou Feng Jün-Song.

Indies Records

Horkýže Slíže: Živák

Popularita této slovenské skupiny stále roste, a proto rozhodli vydat Živák, který je k dostání CD i DVD nosičích. Je na něm zaznamenán letošní velký  koncert v Levici. Přes dvacet písní je necháno v surové podobě bez jakýchkoli dodělávek a  představuje tak poctivý průřez celou jejich tvorbou. Jako bonus kapela přidala novinku Farebná.  DVD v bonusech nabídne nejvydařenější klipy, dokumenty ze srpnové koncertní cesty do Chicaga a ze zákulisí levické show.

Monitor EMI

Lamb Of God: Ashes Of The Wake

V roce 1998 vydala trashmetalová kapela Burn The Priest debutové album a následně se přejmenovala na Lamb Of Gog. Poslední dvě alba jim produkoval Devin Townsend a pomohl jim ke smlouvě s velkým vydavatelstvím Sony. Nyní Lamb Of God přicházejí s živým bilančním albem, které zahrnuje materiál z pěti minulých desek. Deska byla nahraná ve známé koncertní hale Trocadero ve Philladelphii. Jako DualDisc obsahuje i DVD stopu, kde najdete nedávno vyšlé koncertní DVD Killadelphia.

Sony BMG

Další doporučená CD:

Enigma - 15 Years After (Monitor EMI)

Elvis Costello - Very Best Of (Warner Music)

Blige Mary J: The Breakthrough (Universal Music)

Juanes: Mi Sangre (Universal Music)

Ruzní: Laska Moja (Universal Music)

Ruzní: Big Brother Hity (Universal Music)

Ruzní: Hej Pane Diskzokej (Universal Music)

Ruzní: Co Boli To Preboli (Universal Music)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám