Hlavní obsah

TV tip: stylové Chicago, lov na Vetřelce a krutý Ostrov

Novinky, Stanislav Dvořák

O víkendu nás čeká několik filmů, které se dají označit za nadprůměrné. Příznivici sci-fi si vychutnají klasiku Vetřelci, za pozornost stojí i roztančené Chicago a v neposlední řadě je tu film pro fajnšmekry - cenami ověnčený korejský Ostrov.

Článek

Vetřelci

Ripleyová, která jako jediná přežila boj s Vetřelcem na nákladní lodi Nostromo, se vrací a zase má o zábavu postaráno - Vetřelci se totiž rozmnožili. Film je vlastně jen rozpracováním prvního dílu, ale určitě není nudný. Plamenomety a brokovnice nestačí vychladnout.

Sobota 22:50, Prima

Chicago

Roztančené Chicago je plné vášní, krásných žen a touhy po slávě a penězích. Tento muzikálový film získal 6 Oscarů. V hlavních rolích uvidíme Renée Zellwegerovou (Roxie Hartová), Catherine Zeta-Jonesovou (Velma Kellyová) a Richarda Gera (William ''Billy'' Flynn).

Sobota 21:25 na ĆT1

Ostrov

Ostrov proslulého korejského režiséra Kim Ki Duka sice není akční, ale krutosti je v něm dost. Zavede nás do prostředí podivných plovoucích chatek, které si pronajímají výletníci z města. Někdo rybaří, někdo si nechá člunem dopravit prostitutku a někdo plánuje sebevraždu. Do toho ale drastickým způsobem zasáhne mladá dívka. Ostrov je velmi pozoruhodný a velmi asijský film - posuďte sami. 

Neděle 23:15 na ČT2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám