Hlavní obsah

Rekonstrukce bitvy u Slavkova změní dálnici v parkoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V parkoviště pro návštěvníky rekonstrukce bitvy tří císařů na polích mezi Brnem a Slavkovem se v sobotu od sedmi do 19 hodin promění dvouproudový pás dálnice D1 ve směru na Brno mezi křižovatkou u Holubic a exitem Brno-Slatina. Doprava bude v tuto dobu převedena do jízdního pásu ve směru na Olomouc.

Článek

"Omlouváme se řidičům, ale jinak to letos nejde, čekáme příliš mnoho lidí," řekl hlavní organizátor sobotní rekonstrukce bitvy Napoleonovy armády s vojsky císaře Františka a cara Alexandra Miroslav Jandora.

Letos se u příležitosti dvoustého výročí bitvy u Slavkova na zdejších polích střetne téměř 4000 členů klubů vojenské historie z 22 zemí kavalerie bude čítat 200 koní a počet návštěvníků je předem těžko odhadnutelný. V sousedství dálnice D 1 již vyrostly tribuny pro 4500 diváků, dalších zhruba 25 000 lidí může bitvu na ploše 49 hektarů sledovat z míst k stání.

Zatímco dálnice se změní v parkoviště pro osobní vozy, autobusy budou u Tvarožné parkovat na silnici mezi Brnem a Rousínovem. "Na všech důležitých místech budou policisté včas informovat. Šanci dostat se na místo ovšem nemá ten, kdo přijede na poslední chvíli," řekl Jandora, podle kterého je ovšem nejlepší odstavit auta v Brně a na místo rekonstrukce jet kyvadlovou dopravou.

"Cena jízdenek je již zahrnuta ve vstupném," dodal. Podle informace Dopravního podniku města Brna bude v sobotu od 9 do 18 hodin v provozu mimořádná autobusová linka mezi brněnským Hlavním nádražím a motorestem Rohlenka v Tvarožné. Podrobnosti o dopravě najdete na www.dpmb.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám