Hlavní obsah

Michal Hudček: Chci koncertovat s kapelou

Právo, Jaroslav Špulák

Michal Hudček, finalista druhé série Česko hledá SuperStar, vydává své první album Zvláštní zprávy. V rozhovoru vysvětluje, proč je jeho deska uhlazená a jak těžké je prosadit koncerty s vlastní kapelou.

Článek

Před půlrokem při natáčení šotu pro soutěž Česko hledá SuperStar 2 upadl z koně a poradil si páteř a nohu.

Jak na tom jste zdravotně dnes?

Už chodím a docela funguju. Záda se mi spravila dobře, i když při námaze bolí. Noha mě při normálním chození nebolí, ale při sportu ano.

S Gábou Al Dhábbou a Petrem Bendem jste si slíbili, že v létě vyrazíte na společnou dovolenou. Stalo se?

Nestihli jsme to, nedostali jsme se do zahraničí, ani do vinného sklípku, jak jsme si slibovali. Byl jsem jen s manažerem a jeho ženou v Chorvatsku, ale pršelo, tak jsme hráli karty. Vyjeli jsme v pondělí a v pátek jsme byli zpátky.

Hned jak soutěž skončila, začal jsem dělat na desce a nových písničkách. Mých skladeb je tam osm, úplně nové jsou čtyři. Musím přiznat, že jsem netušil, kolik práce realizace desky stojí. Je to náročné.

Jak jste se chtěl posluchačům představit?

Říkám tomu "normální hudba". Je to takový pop rock, trochu U2, trochu Team. Líbivá, melodická muzika.

Není to trochu málo?

Snad ne. Myslím si, že je tam hodně vokálních partií, na kterých jsem to postavil. Také tam jsou nové, progresívní zvuky kytar. Když tak přemýšlím, nejsem si jistý, že by na české scéně někdo hudbu takhle dělal. Můžeme se bavit o stávajících aranžích, ale jestli měly být jiné, to ukáže čas.

Ke které skladbě máte zásadní vztah?

Ready For Your Love, kterou jsem napsal sám a chápu ji jako pro mě typickou, zvláště kvůli kytarám. Bere mě také text písničky Zvláštní zprávy, který psal Lou Fanánek Hagen ze Tří sester. Teprve po nějaké době mi došlo, že je to o tom, jak mi umřela holka a já jí zpívám. Začalo mě mrazit, Fanánek to napsal skvěle.

Slíbil jste, že budete vystupovat s kapelou. Stane se?

Moje nová kapela se mnou nahrála celou desku. Jmenuje se Vision a jestli se deska bude líbit, začneme vystupovat. Zatím je problém ten, že si mě na koncerty objednávají samotného. Když pořadatelům řeknu, že chci přijet s kapelou, odpoví, že to nezaplatí a je to technicky náročné. Ale snad to prorazíme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám