Hlavní obsah

Vánoční knihy - 47. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek připravených na tento předvánoční týden vám doporučujeme temný thriller Deana Koontze Tvář, román Philip K. Dicka Když mrtví mládnou, nebo další detektivní příběh o inspektorovi Johnu Rebusovi Mrtvé duše. Pro ty později narozené jsou tu převyprávěné Staré pověsti české a moravské.

Článek

Dean Koontz: Tvář

Deana Koontze nazývá kritika pánem našich nejtemnějších snů, v jeho knížkách splývá realita s nadpřirozenem, brutální, expresivně líčené zlo stojí proti neústupným silám dobra.

Channing Manheim je největší filmová hvězda světa. A je tak i kýženým terčem psychopatických deviantů. Balíčky, které začaly chodit na jeho adresu, bere šéf jeho početné ochranky, bývalý policista Ethan Truman, zprvu jako rutinní záležitost. Vypátrá odesilatele, ale po něm vystřelí. Ethan žije dál, přestože dostal několik ran přímo do břicha. Brzy však zjistí, že není sám, kdo by měl být mrtvý...

BBart, překlad Roman Lipčík, váz., 480 str., 229 Kč    

Philip K. Dick: Když mrtví mládnou

Sci-fi román plný černého humoru o světě, kde se všechno zvrtlo tak, že čas běží obráceně. Následkem bizarního vědeckého experimentu totiž dojde na Zemi k převrácení času - mrtví vstávají z hrobů, mládnou a vracejí se do lůn, ve kterých umírají. Jednou z hlavních postav je antipohřebák Hermes, který vyhledává tyto ožívající a prodává je živým.

Jde o existenciálně laděný a chmurně zábavný román protkaný sarkastickými společensko politickými komentáři.

Argo, překlad Bob Hýsek, 248 Kč

Ian Rankin: Mrtvé duše

Desátý román o detektivu inspektoru Johnu Rebusovi z pera uznávaného skotského spisovatele, jednoho z nejlepších autorů detektivek v Británii.

Mrtvé duše jsou románem o lidech, kteří, jak se zdá, duši ztratili, a pátrá se v něm po důvodech, proč k tomu došlo. S "mrtvými dušemi" a se totiž John Rebus setkává na každém kroku: když se snaží odhalit, proč kolega spáchal sebevraždu, když sleduje sériového vraha propuštěného z věznice ve Spojených státech anebo pedofila, který se marně snaží znovu zapojit do společnosti. Při pátrání po synovi dávné přítelkyně se mu znovu vracejí bolestné vzpomínky z doby těsně před tím, než vstoupil do armády...

BBart, překlad Jitka Fialová, 368 str., váz., 199 Kč

Barbara Masin: Odkaz

Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh odbojové skupiny Josefa a Ctirada Mašínových, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínaje první světovou válkou, přes okupaci až po padesátá léta.

Její kniha se od dosud vydaných publikací na stejné téma liší jednak šíří a komplexností záběru, za druhé dosud nezveřejněným faktem, že bratří přinesli na Západ zpravodajskou informaci o připravované vzpouře v československé armádě.

Mladá fronta, váz., 444 str., 279 Kč

Alena Ježková: Staré pověsti české a moravské

Nejstarší české a moravské legendy, zpracované poprvé před stoletím Aloisem Jiráskem, se po letech dočkaly zasloužené moderní interpretace. Autorka citlivě zpracovala pověsti do podoby napínavých a dramatických příběhů, vyprávěných živým a současným jazykem. Vycházela přitom z historických pramenů a z nejnovějších poznatků současné archeologie. Kniha navíc obsahuje krátké naučné texty uvádějící čtenáře do reálií doby, v níž se jednotlivé příběhy odehrávají. Vše doplňují výpravné barevné ilustrace.

Albatros, 200 str., váz., 300 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám