Hlavní obsah

Harry Potter už nechce žádný famfrpál

LONDÝN

Daniel Radcliffe, kterého zná celý svět jako filmového představitele Harryho Pottera, zřejmě zlenivěl. Nechce se mu do náročné kouzelnické sportovní disciplíny famfrpálu. Dovolil si dokonce radit autorce J. K. Rowlingové, aby už do knihy žádný famfrpál nedávala.

Článek

Famfrpál, nejoblíbenější hra kouzelnického světa, se hraje ve vzduchu na létajících košťatech se třemi druhy míčů - camrálem, který je třeba dopravit do branky, potlouky, které v tom hráčům brání, a okřídlenou zlatonkou, jejíž chycení znamená zisk bodů i konec hry.

Šestnáctiletého Daniela už prý nebaví natáčet létací scény na koštěti uprostřed svištících míčů. "Famfrpál v dalších dílech knihy naprosto není nutný, možná by ho tam (Rowlingová) nemusela psát," doufá.

"Už říkala, že má s psaním spoustu práce, určitě tam budou těžké scény na filmování, tak by tam vůbec nemusel být famfrpál." Co by na tahle slova řekl opravdový Harry Potter, kterému v prvním díle knihy udělalo takovou radost úžasné nové koště a který famfrpálu propadl tak, že byl pro vítězství ochoten si i zlomit ruku, můžeme jenom odhadovat.

Poslední film o Harry Potterovi přichází do českých kin 1. prosince. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám