Hlavní obsah

Aneta Langerová si získala Slováky

Právo, ČTK, Ivan Vilček
BRATISLAVA

Středečním bratislavským koncertem završila Aneta Langerová své první slovenské miniturné, když postupně vystoupila v Košicích, v Banské Bystrici a v Bratislavě. V hale Incheba se ve středu tísnilo téměř pět tisíc lidí, před nimiž Langerová převzala platinovou desku za album Spousta andělů (na Slovensku prodalo přes deset tisíc kusů).

Článek

Vyprodaná hala zpívala Anetiny největší hity Křídla motýlí a Voda živá, ale bouřlivým potleskem ocenila také ostatní písně, které v hodinové show předvedla Langerová a její skvělá doprovodná kapela.

"Myslím si, že slovenské koncerty byly úplně famózní. Ani jsem to nečekala. Lidi byli úplně neuvěřitelní, byli strašně spontánní, reagovali na různé věci, takže se s nimi dalo bavit," řekla bezprostředně po koncertu  Langerová.

Langerová zpívala v Bratislavě ve skvělé formě, i když ke konci koncertu už bylo cítit, že má za sebou několik náročných vystoupení. Po úvodním intru a vtipném kresleném filmu nastoupila na pódium a okamžitě si získala diváky. Její suverénní výkon uchvátil fanoušky a společně se svou kapelou předvedla skvělý výkon.

Přišli i starší rockeři

Písničky známé z desky Spousta andělů vyzněly mnohem rockověji a koncert měl znamenitý spád. Ani půjčené písně od Garbage a Alanis Morissette nezapadly a fanoušci je v podání Langerové vzali. "Byl to skvělý koncert. Ani jsem nečekala, že česká SuperStar dovede živě odehrát tak skvělý koncert," řekl Právu po koncertě student Michal.

"Přiznám se, že jsem od Langerové znal jen písničky Křídla motýlí a Voda živá, které pořád dokola hrají slovenská rádia. Překvapilo mě, jak rockově vyzněly ostatní písně a bylo to výborné," přidal se jeho přítel Karol.

Mezi diváky se překvapivě objevil i vlasatý rocker po čtyřicítce, který měl ke koncertu zajímavý komentář: "Když se Aneta objevila na pódiu a začala zpívat, řekl jsem si, že je to Ronnie James Dio v ženském vydání. Bývalý zpěvák skupin Rainbow a Black Sabbath byl malým mužem s velkým hlasem a Aneta je malou dívkou s velkým hlasem".

V Banské Bystrici si přišlo koncert Langerové 20. listopadu vychutnat více než 1500 lidí a den nato přišlo do Košic 3000 fanoušků. Co se repertoáru týče, všechny tři koncerty Langerové byly stejné. Jejich základem byly písničky z debutové desky Spousta andělů. Kapela si také s sebou přivezla hosta - českou skupinu Ready Kirken.

Reklama

Výběr článků

Načítám