Hlavní obsah

KMFDM vystoupí v neděli v Abatonu

PRAHA

Legendární německá elektronická skupina KMFDM vystoupí v neděli poprvé České republice. Hrát bude v klubu Abaton, kde před ní vystoupí britská skupina Panic Drives Human Herbs. Skupina je na turné k aktuálnímu albu Hau Ruck, které vyšlo v září .

Článek

KMFDM patří k průkopníkům elektronické hudby, založil je v roce 1984 v Hamburku zpěvák a multiinstrumentalista Sascha Konietzko. S En Eschem a Raymondem Wattsem začali vytvářet skladby, která stály na rytmu bicího automatu a tvrdém elektronickém zvuku. Záhy se prosadili v USA, kde inspirovali místní představitele elektroindustriálu Ministry a Nine Inch Nails.

V polovině devadesátých let KMFDM naopak pod vlivem amerických kapel obohatili svůj čistě elektronický sound o zkreslené kytary. V roce 1999, kdy byl elektroindustriál na ústupu se však rozešli.

Činnost obnovili po čtyřech letech, kdy vydali album s příznačným názvem WWIII, reagující na útoky teroristů a konflikty v Afghánistánu a Iráku. Sascha Konietzko tehdy Právu řekl: "Myslím si, že třetí světová už před pár lety začala, že je bitvou mezi bohatými a chudými, bitvou mezi křesťany a muslimy, jde o další křížové tažení." Skupina na něm ještě více čerpala z rocku, kteréhožto pojetí se drží i na novince Hau Ruck.

Reklama

Související témata:

Související články

KMDFM: Třetí světová válka už propukla

Německá skupina KMFDM, která patří k průkopníkům brutální rytmické elektronické hudby, obnovila po šestileté odmlce činnost a v závěru roku vydala nové album...

Výběr článků

Načítám