Hlavní obsah

Panáčci z Vltavy vyrážejí každý svou cestou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská hudební skupina Vltava po šestnácti letech končí. Česká hudební scéna tak přichází o veselou kapelu s velmi vyhraněným humorem, který se naplno projevil například v písních Prasátko, Kapitán Pejsek či Bezvadnej chlap.

Foto: Jana Brixová

MVDr. Lubomír Horák, lídr svitavské TOP 09

Článek

V dopise fanouškům členové kapely Robert Nebřenský, František Svačina, Tomáš Průša, Martin Štec a Martin Vajgl uvádějí: "Pod značkou Vltava jsme koncertovali po dobu 16ti let, odehráli jsme stovky vystoupení v Čechách i na Slovensku a prožili krásný kus života. Děkujeme Vám za Váš zájem o naši skupinu a věříme, že nás budete i jednotlivě na hudební scéně dále sledovat. Odcházíme a radujeme se, protože víme, že naše hudba zůstává. Odcházíme a těšíme se, že jedním koncem něco nového začíná."

Loučit se bude v pražské Akropoli

Poslední, rozlučkové koncertní vystoupení Vltavy se uskuteční ve čtvrtek 20. února v paláci Akropolis. Za dobu svého působení skupina natočila čtyři řadová alba, z nichž dvě první Mládí i tak velkou lásku bere s humorem a Šťastnej jako trám jsou beznadějně vyprodána. Z pultů však záhy zmizí i proslulá deska Marx, Engels, Beatles, Když bozi zestárnou a výběr Best of.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám