Hlavní obsah

Václav Chaloupek má doma další medvíďata

KŘEMELNÁ

Filmař a fotograf Václav Chaloupek má domě opět medvíďata. Po trojčatech Vojtovi, Kubovi a Matějovi se stará o Elišku a Honzíka, kteří se také mají stát filmovými hrdiny. Zatím ještě není jasné, zda i nové příběhy medvídků uvidí děti jako večerníčky.

Článek

 Česká televize o ně zatím neprojevila zájem, dodal Chaloupek. Až s medvíďaty dokončí natáčení, přestěhují se na podzim do plzeňské zoo. "Budou mít krásný velký výběh a já k nim budu mít blíž než mám k Vojtovi, Kubovi a Matěji do Berouna," dodal filmař.

Když filmař porovnává huňáče, říká: "Je to velmi podobné jako s Vojtou, Kubou a Matějem, tihle dva jsou ale možná trochu víc kousavější." Jeho trojčata, nyní tříletá, žijí v Berouně. Kdykoli k nim fotograf Václav, jak ho znají děti z večerníčku, přijede na návštěvu, hlásí se k němu.

Honzík a Eliška

Honzík a Eliška se narodili v lednu medvědům Kátě a Vokovi v Českém Krumlově. Když si je "nová medvědice" Chaloupek o měsíc později odvážel do plzeňského bytu, byla to malá klubíčka chlupů, která usínala i při pití mléčné pochoutky z láhve. Dokázala sotva překutálet kuchyň z jednoho konce na druhý. Medvídci byli slepí a nevážili ani tři kila. Když se začali batolit, často usínali v půlce kroku právě tam, kde se jim zavřely oči. "Když jsme je přivezli, nevypili dohromady najednou ani jednu kojeneckou láhev, teď Honzík sám už denně zvládne i 3,5 litru pití," popisuje Chaloupek.

Zřejmě také díky svému apetitu je Honzík pomalejší, línější a o polovinu těžší než divoká a temperamentní Eliška. Zatímco medvědí holčička se teprve přehoupla přes deset kilogramů, Honzíkovi se ručička váhy zastavuje až na téměř 17 kilech. K jídlu dostávají směs z kondenzovaného mléka, vody, piškotů, měkkého tvarohu, občas se do kaše přimíchá i vaječný žloutek a mixovaná vařená mrkev.

Medvíďata jsou na chatě

Po vypiplání medvědích miminek v bytě, se huňáči přestěhovali na chatu v lesích nedaleko Plzně. Kromě hraní, zlobení a procházek jarním lesem jim ale začaly i pracovní povinnosti s filmováním. Pobíhají po lese, honí se za motýly, lezou po stromech a občas se mezi sebou poperou. Život, jaký by jim nejedna hvězda mohla závidět. Na rozdíl od jiných herců totiž medvíďata nesvazuje přísný scénář ani nekompromisní režisér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám