Hlavní obsah

Majitel Primy se přejmenoval na TV Prima Holding

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost GES Media Holding, pod níž patří televizní stanice Prima a v níž před pěti týdny získala poloviční podíl švédská společnost MTG, se přejmenovala na TV Prima Holding. Rozhodla o tom valná hromada společnosti, stejně jako o novém složení představenstva a dozorčí rady. Předsedou představenstva byl zvolen Yggers Mortensen, sdělila ve středu mluvčí skupiny Jana Adamčíková.

Článek

Nové složení vrcholných orgánů je výsledkem vstupu strategického partnera a odráží poloviční podíly původního většinového vlastníka a MTG. Za skupinu GES je členem představenstva současný ředitel TV Prima Martin Dvořák a Jiří Šebek, za MTG Mortensen a Andreas Walker. Walker byl zároveň jednateli společnosti FTV Prima, která vlastní licenci na vysílání, jmenován do funkce finančního ředitele televize Prima.

V čele Primy zůstává Dvořák, který byl nyní jmenován do funkce výkonného ředitele. Dvořák je zároveň místopředsedou představenstva TV Prima Holdingu. Valná hromada rozhodla i o novém složení dozorčí rady.

MTG se dohodla se skupinou GES Media Holding, že zakoupí 50 procent jejích akcií. Za poloviční podíl ve společnosti, pod níž spadá televize Prima či třeba regionální studia Regio Media, zaplatí 96 miliónů eur (asi 2,8 miliardy korun). Prodej již schválil i český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. [celá zpráva]

Z hlediska situace na českém mediálním trhu by výsledkem transakce mělo být podle odborníků posílení pozice TV Prima na domácím televizním trhu a oslabení prvenství Novy. MTG podle médií soupeřila o Primu s největší evropskou vysílací společností RTL Group a mediálním konglomerátem News Corp magnáta Ruperta Murdocha.

Reklama

Související témata:

Související články

Polovina TV Prima definitivně patří Švédům

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) souhlasí s tím, aby švédská firma MTG koupila poloviční balík akcií společnosti GES Holding, která je majitelem...

Výběr článků

Načítám