Hlavní obsah

Elektrick Mann vykročil z punkového undergroundu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejoriginálnějších klubových kapel současnosti, Elektrick Mann z Valašského Meziříčí, vydala 2CD Hrubý styl/Zhorovy Streety. To shrnuje dosavadní tvorbu, která dosud nevyšla u velké firmy a téměř se nedala sehnat.

Článek

Elektrick Mann nabízí na české poměry nevídanou, brutální směs punku, hip hopu a vulgárních (přesto však vtipných) textů. Ve většině písní exceluje raper parodující styl Cypress Hill, který si pohrává s různými dvojsmysly a přisprostlými narážkami. Členové kapely nejsou instrumentálně virtuózní, ale jejich přístup k muzice je rozhodně unikátní.

Už dříve bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy se těchto politicky nekorektních samorostů chopí velká firma. Pilně objížděli kluby v celé republice a mezi teenagery se stali téměř kultem, to však neznamená, že nemůžou pobavit i o trochu starší publikum.

Kapela připravuje klip, který bude natáčet v prosinci pod vedením režiséra Karla Zpěváčka (film Brak). Prý v něm půjde o přípravu nájemného gangu a následný přepad jisté instituce. Příští rok v dubnu má následovat nová deska Kokar Pičkan. 

Elektrick Mann: Hrubý styl/Zhorovy streety, EMI 2005

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám