Hlavní obsah

Kultovní Bob Dylan vystoupí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Písničkář a skladatel Bob Dylan, který vystoupí 7. listopadu v Praze, je kultovní postavou. Ovlivnil mnoho kapel po celém světě, jeho písničky hráli Rolling Stones, Jimi Hendrix, Guns´n roses, Stevie Wonder, Sheryl Crow i nespočet českých skupin a zpěváků. Všechny cover verze a pocty Dylanovi snad ani nelze spočítat.

Článek

Muž s charakteristickým mumlavým projevem vydal desítky alb a ne každé je špičkové, přesto ale zůstává obecně platnou ikonou folkrocku. Tento styl vlastně sám definoval.

V 60. letech přišel s vysoce kvalitními texty a novátorskými postupy. Dnes je Dylan v každém tábornickém zpěvníku a děti se o něm učí i v hudební výchově. Mnoho českých muzikantů se netají tím, že na něm vyrůstali a velmi silně je ovlivnil.

Hejma: Je to génius a průkopník

V ČR Dylan už několikrát koncertoval, poprvé v roce 1994. Jeho velkými fanoušky jsou i Ondřej Hejma, Radim Hladík či Janek Ledecký a Robert Křesťan.

"Na koncert určitě jdu," řekl Novinkám nadšený Ondřej Hejma, "Dylana považuju za jeden ze základních pilířů rockové hudby, a to už 40 let. Je to génius a průkopník. Určitě se proslavil hlavně těmi texty, ale je to i výjimečný hudebník. Byl jsem na jeho posledním koncertě u nás a hrál tam naprosto úžasně nejen na kytaru, ale i na piano."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám