Hlavní obsah

Videofest představí hudební klipy a reklamy

TÁBOR

Krátké filmy, hudební klipy a reklamy se představí 12. listopadu na hlavním večeru 11. ročníku Videofestu v Táboře. Diváky čeká v Mileniu promítání deseti krátkých amatérských videofilmů. Jako speciálního hosta organizátoři pozvali režiséra Jakuba Koháka, který je autorem videoklipů kapel Tatabojs či Wohnout a reklamních spotů.

Článek

"Přihlásilo se na 30 účastníků, ale většina snímků nemá takové parametry, aby se vešla do hlavního večera. Zvažujeme, že pro ně od příštího roku přidáme sekci v doprovodném programu," řekl Štěpán Pavlík z pořádajícího sdružení Fest 2004. Snímky nezávislých autorů podle něj dokazují, že také reklama může mít dobrý příběh a zápletku.

Festival nabízí divákům sledování vývoje amatérského videofilmu od prvních pokusů žáků na základní škole, studentských filmů až po téměř profesionální snímky. Jejich kvalitu navíc mohou večer porovnat s tvorbou letošního hosta Jakuba Koháka. "Pořád jde o obsah a o to, jak to diváky zaujme a pobaví. To, že je pod snímkem podepsaný někdo známý, je zajímavá konfrontace," poznamenal Pavlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám