Hlavní obsah

Nové knihy - 43. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knižních titulů tohoto týdne upozorňujeme na nové výpravné vydání skandálního románu Dana Browna pod novým názvem Da Vinciho kód. Dále vychází Dlouhý pochod, který Stephen King napsal pod pseudonymem Richard Bachman. Nové příběhy bývalého vojenského detektiva Jacka Reachera najdete v knize Lee Childa Výstřel.

Článek

Stehen King: Dlouhý pochod

Stehen King napsal první knihy pod pseudonymem Richard Bachman. Tyto romány jsou mnohem temnější a drsnější, něž ty napsané pod jeho pravým jménem. A román Dlouhý pochod z roku 1979 patří právě mezi "bachmanovky".

Dlouhý pochod se jmenuje nová soutěž pro čím dál otrlejší a náročnější diváky i soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo postavit se na start a vydat se společně na pochod. Soutěž má prostá pravidla: nikdo se nesmí odchýlit z vytyčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určitou rychlost, jinak dostane napomenutí. Tři napomenutí totiž znamenají definitivní konec v soutěži. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, Dlouhý pochod přežije jen jeden z nich...

Beta,  280 str., váz., 239 Kč

Lee Child: Výstřel

Další napínavý příběh oblíbeného hrdiny thrillerů Lee Childa Jacka Reachera, který se po svém propuštění z armády potlouká po Americe jako tulák.

Střelec po sobě zanechá dokonalou stopu a policie ho rychle dopadne. Jmenuje se James Barr a je to zcela nenapadnutelný případ. Barr po zatčení odmítá mluvit. Pak svému právníkovi sdělí jedinou větu: "Sežeňte mi Jacka Reachera."  Jack Reacher pracuje na pláži v Miami po boku norské blondýny. Nerad však zůstává na jednom místě. Jaká událost z minulosti spojuje očividného psychopata a bývalého vojenského policistu?

BBart, 320 str., váz., 199 Kč

Dan Brown: Da Vinciho kód

I čeští čtenáři se dočkali speciálního obrazového vydání světového bestselleru amerického autora pod ve světě všeobecně používaným názvem Da Vinciho kód. Jedna z nejprodávanějších knih všech dob vychází v novém překladu a ve výpravném vydání s ilustracemi, fotografiemi a nákresy symbolů, pamětihodností i uměleckých děl zmiňovaných v textu - od Mony Lisy a Poslední večeře, přes staroegyptské symboly, po plánky Louvru, Westminsterského opatství nebo tajemnou kapli v Rosslynu.

Argo, přeložila Barbora Michálková, 398 str., váz., 398 Kč

Ed McBain: Alice v nebezpečí

První část nové série příběhů z pera mistra zločinu Eda McBaina, Alice v nebezpečí je příběh plný nenadálých zvratů a vrcholící naprosto nečekaným rozuzlením.

Od chvíle, kdy její manžel Eddie před osmi měsíci tragicky zahynul na moři, se čtyřiatřicetiletá Alice Glendenningová ze všech sil snaží, aby svým dvěma dětem, Ashley a Jamiemu, zajistila normální život. Zatímco očekává výplatu životní pojistky, vezme Alice práci realitního makléře, aby vystačila s penězi. Život nemá Alice lehký, stává se však noční můrou v okamžiku, kdy se Ashley a Jamie jednoho dne nevrátí ze školy a Alici oznámí neznámá žena v telefonickém hovoru, že byli uneseni...

BBart, 312 str., váz., 199 Kč

Umberto Eco: Tajemný plamen královny Loany

Nový román Umberta Eca Tajemný plamen královny Loany je o citové výchově za fašismu. Vypráví o lidské odvaze i strachu, slabosti a síle, o ideologii, propagandě a cenzuře doby.

Eco se vrací především do doby svého dětství a dospívání. Protagonistou příběhu je šedesátiletý antikvář Yambo, který se probudí z komatu s těžkou amnézií a pamatuje si jen citáty z literárních děl. Rozhodne se hledat vlastní vzpomínky na půdě rodinného sídla v bednách se starými rodokapsy, komiksy, gramofonovými deskami a školními sešity.

Argo, přeložila Alice Flemrová, 378 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám