Hlavní obsah

Phil Collins končí s koncertováním

Právo, jaš
PRAHA

Anglický zpěvák Phil Collins v úterý nečekaně oznámil v pražském hotelu Four Seasons ukončení své koncertní kariéry. Potvrdil, že náhradní termíny pražských koncertů jsou 23. a 24. listopadu, a vysvětlil, proč se rozhodl probíhající turné označit jako své poslední.

Článek

"Po třiceti letech v hudebním byznysu mám pocit, že se chci věnovat i jiným věcem. Hlavním důvodem je rodina, zvláště synové, čtyřletý a téměř roční. Není to odchod do hudební penze," zdůraznil Collins.

"Budu dál nahrávat desky a rád odzpívám i několik koncertů. Ale turné je to poslední. I proto, že mám potíže se sluchem a lékaři mi doporučili, abych koncertování omezil," doplnil.

Nachlazení se už zbavil

"Přestože jsme ze zdravotních důvodů koncerty v Praze odložili, odcestovali jsme tam, neboť jsme měli zamluvený hotel. Koncertní tým čítá 75 lidí, a jelikož pokračujeme ve středu dál do Budapešti, museli jsme se někde ubytovat. Prahu mám rád, už jsem ji v minulosti navštívil. Tentokrát si ji ale užívala má rodina. Já se léčil na pokoji," dodal Collins, který se už zbavil nachlazení.  

Přiznal, že využil služeb českého zdravotnictví, a zvláště si pochvaloval hezké ošetřovatelky, které se o něho staraly přímo v hotelu. "V minulosti se mnou jezdili dva osobní lékaři, ale protože jsem neměl žádné potíže, nebyli potřeba. Vystupovali jsme třeba šest týdnů ve Státech a nic se nestalo. Když je ovšem zima, člověk snadno nastydne. V Rusku zima byla."

Pořádající agentura Interkoncerts bude do 18. listopadu vracet peníze za vstupné těm, kteří se nebudou moci náhradních Collinsových koncertů zúčastnit. Vrácené vstupenky nabídne opět do prodeje.

Reklama

Související témata:

Související články

Phil Collins se léčí v Praze

Anglický zpěvák a bubeník Phil Collins sice přeložil své dva pražské koncerty na 23. a 24. listopadu, přesto momentálně pobývá v Praze. Nemocné hlasivky...

Výběr článků

Načítám