Hlavní obsah

Fugees v původní sestavě vystoupí v Bratislavě

Legendy hudební scény 90. let Fugees vystoupí 29. listopadu v od 20 hodin v bratislavské Incheba Expo Areně. Zahrají v původním složení - Lauryn, Wyclef a Pras - a představí nový společný singl Take It Easy. Nový počin americké hip-hopové skupiny vychází takřka po deseti letech a na pultech by se měl ukázat koncem roku.

Článek

Skupina Fugees se začala formovat počátkem 90. let minulého století, kdy se Lauryn Hill a Prakazrel Michel (Pras), spolužáci ze střední školy, setkali v hip-hopovém seskupení Tranzlator Crew. Později se k nim přidal Prasův bratranec Wyclef Jean.

Jejich debutové album Blunted On Reality předznamenalo nový směr v hip-hopu, ale až album The Score z roku 1996, na kterém smíchali hip-hop, jazz, pop, R, soul, reggae a rap, vyneslo Fugees do hvězdných výšin.

Pras: Fugees jsou zpět, aby bojovali za miliardy

The Score se stalo nejprodávanějším albem roku 1996 a získalo dvě ceny Grammy - za nejlepší rapové album a nejlepší R skladbu skupiny nebo dvojice se zpěvem (za Killing Me Softly With His Song). Prodalo se více než 13,5 miliónů kusů po celém světě a bylo oceněno asociací RIAA šestinásobnou platinou.

Po mezinárodním úspěchu alba The Score si Fugees dali pauzu, ve které se jednotliví členové kapely - Lauryn Hill, Wyclef Jean a Pras - věnovali sólovým projektům.

Prvním náznakem toho, že by se Fugees mohli dát zase dohromady bylo jejich neočekávané vystoupení na brooklynské pouliční párty, kterou v září 2004 pořádal komik Dave Chappelle. Letos překvapili Lauryn, Wyclef a Pras publikum i diváky u televizních obrazovek, když se jejich legendární hip-hopová kapela neohlášeně objevila na scéně Hollywoodského Kodak Theatre a zahájila předávání cen BET Awards 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám