Hlavní obsah

Nové desky - 41. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních alb tohoto týdne vás chceme upozornit na několik domácích desek. Lenka Dusilová nahrála novinku Mezi světy, po tříleté odmlce přináší Miro Žbirka studiovku Dúhy a Tomáš Savka má druhou desku. Z alternativních světů přichází Pavel Fajt a jeho kolegové s nahrávkou koncertu Slet bubeníků.

Článek

Lenka Dusilová: Mezi světy

S novou deskou přichází po tříleté odmlce zpěvačka Lenka Dusilová (ex Pusa, Lucie, Sluníčko). Žánrově pestrá deska Mezi světy vznikala na Lenčiných cestách po Americe, které absolvovala s Martinem Ledvinou (ex Druhá tráva), jenž se na desce také výrazně podílel. Novinka byla z velké části nahraná ve studiu v San Francisku pod producentským dohledem Bena Yonase. Jako hosté si zde zahráli Jon Evans a Scott Amendola.

Universal Music

Miro Žbirka: Dúhy

Novinka Miro Žbiry přichází po čtyřleté odmlce od posledního Modrého alba a najdete na ní šestnáct nových skladeb. Žbirka složil veškerou hudbu a část i otextoval, ostatní písně napsali Milan Lasica, John Riley a Kamil Peteraj. Producentsky desku ohlídali Jan Horáček, David Koller a Jan P. Muchow. První singl Někdy stačí dát jen dech Žbirka nazpíval s Ivou Frühlingovou. Z dalších hostů jmenujme Mariku Gombitovou, Tomáše Varteckého nebo Martu Minárika.

Universal Music

Various Artists: Slet bubeníků

Záznam přenesený na toto dvoualbum byl pořízen v říjnu 2004 v Laterně Magice v rámci festivalu Struny podzimu. Slet bubeníků se stal již každoroční tradicí. První ročník proběhl v roce 2002 z iniciativy Pavla Fajta a Romka Hanzlíka. Ideou bylo sezvat bubeníky různých žánrů a kultur a vytvořit unikátní umělecké dílo -  živý koncert rytmických nástrojů.

Na desce účinkují: Pavel Fajt, Chris Cutler, Miloš Vacík, Alan Vitouš, Miloš Dvořáček, Jim Neneseš, Hearn Gadbois, Tereza Petrášková, Elvis Kititi,  Ivan Achej,  Milan Cais, Odřej Smeykal, Filip Topol, Urna Chahar-Turgchi a Josef Klí.  

Indies Records

Ricky Martin: Life

Portorikánský zpěvák Ricky Martin přichází s novinkou Life, která se překvapivě nese  v r´n´b stylu. Je to jeho druhá anglicky zpívaná deska (před tím to byla Sound Loaded z roku 2000) a obsahuje jedenáct nových písní. Jako hosty si přizval zpěváky JOe, Amerie, Voltio, Daddy Yankee a Taboo z Black Eyed Peas. Life vychází jako DualDisc, což znamená, že na jednom disku se nachází jak CD, tak i DVD stopa.

Sony BMG

Savka Tomáš: Neslibuju modrý z nebe

Druhé album finalisty loňské Superstar je sestaveno z původního repertoáru nahraného s doprovodnou skupinou, jejíž součástí jsou překvapivě i dechové a smyčcové sekce. Kromě popu se na ní objevují i swingové a bluesové písně. Na desce najdete romantický hit Nebuď hloupá, který se stane pilotním singlem a klipem. S Martinou Balogouvou nazpíval duet Jen chtít, který je coververzí známé balady Don't Leave od Faithless.

Monitor EMI

Paul Van Dyk: The Politics Of Dancing 2

The Politics Of Dancing 2 je nové mixované dvou album Paul Van Dyka. Na novince ukázal, jak moc je spjat s novými digitálními technologiemi. Většina z užitých skladeb je předělána, remixována, přearanžována nebo upravena právě jím. První melodické obsahuje skladby od Jose Zamora, Shiloh, Whiteroom, nebo Mr. Sam, zatímco druhé je spíše tvrdého rázu se skladbami například od Jose Amnesia, Angello Ingrosso, Marco V, and James Holden.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám