Hlavní obsah

Nová CD - 40. týden

Tento týden Novinky upozorňují na výběr z písní, které Céline Dion nazpívala v rodné francouzštině, album říkadel a básniček Hrajeme si u maminky, které zhudebnil Hradišťan a nová deska anarchopopové Chumbawamby.

Článek

Celine Dion: On ne changes pas

Dvojité CD je prvním výběrem písní, které známá kanadská zpěvačka Celine Dion nazpíval ve svém rodném jazyce, tedy  ve francouzštině. Vedle úspěšných písní z minulosti nabízí i tři novinky Je ne vous oublie pas, Tous les secrets a také duet s Il Divo I Believe In You. Ve své vlasti se zpěvačka proslavila dávno před tím, že její hlas zazněl ve velkofilmu Titanic. Písně ve francouzštině jsou přitom hlubší, neboť místy čerpají ze šansonu.

Sony BMG

Hradišťan Jiří Pavlica: Hrajeme si u maminky

Nejlepší tuzemská cimbálovka Hradišťan, která často experimentuje a nebojí se moravský folklór spojit s jazzem i exotickou etnickou hudbou, na svém nové album nahrála zhudebněné básničky a říkadla z knížky Jiřiny Rákosníkové Hrajeme si u maminky. Snaží se nabídnout jednoduché písně pro děti, které si je mohou zazpívat a přitom poznají tuzemský folklór. Texty zhudebnil primáš Hradišťanu primáš Jura Pavlica.

Indies Records

Chumbawamba: A Singsong And A Scrap

Anarchopopová Chumbawamba už před lety zaujala originálním spojením punku s popem, libuje si ve výrazných melodiích a v pestrých aranžmá, která obohacuje trubka i ženské vokály. Její písně však nejsou oddechové, ale silně angažované. Věnují se palčivým problémům společnosti, jako rasismus, homofobie nebo chudoba.  Z punku si vzala především názor, který podává překvapivou nonšalancí a daří se jí tak zasáhnout i posluchače, kteří si punk neposlechnou. V typickém duchu se nese i její nové album.

Warner Music

Cream: Royal Albert Hall

První superskupina v dějinách rocku, trio The Cream, tvořené na konci šedesátých let  kytaristou Erikem Claptonem, bubeníkem Gingerem Bakerem a baskytaristou Jackem Brucem se po pětatřiceti letech dalo znovu dohromady. V květnu absolvovalo čtyři koncerty v londýnské Royal Albert Hall. CD přináší sestřih z vystoupení, kde zní známé skladby jako Sunshine Of Your Love nebo Strange Brew i blues, z něhož Cream hodně čerpali.

Warner Music  

Jana Fabiánová: Život je video

Jana Fabiánová na své druhé album nazpívala velké diskotékové hity osmdesátých let Voyage, Voyage, Diskohrátky či  Fade To Grey. Fabiánová se prosadila s písničkou Nostalgie, kterou zařadila na svůj debut Zamilovaná ničitelka, na němž čerpala z taneční hudby.

EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám