Hlavní obsah

Chip Hanna v Praze

– PRAHA
Právo,

V pražském klubu 007 na Strahově vystoupí v sobotu Chip Hanna, který je známý především z účinkování v dobře známé americké punkové skupině U. S. Bombs, kde hrál na bicí. Na Strahově vystoupí sám s kytarou a hrát bude především country.

Článek

Překvapivou změnu stylu vysvětlil Chip Hanna Právu: "Byl jsem vždycky obklopen country, takže je pro mě přirozené, že se jí věnuji. Moje máma zpívala v Country Music Jamboree, které vysílali v rádiu kolem let 1968, 1970. Byly mi čtyři nebo pět let, přesto si to pamatuji, je to jedna z mých nejranějších vzpomínek.

Hanna hraje především klasické country. "Mám rád Johnnyho Cashe, Hanka Williamse, Merleho Haggarda. Vybírám si písně, které jsou skutečně staré a už se nehrají, i když by si to zasloužily," dodal.

Na punk však Hanna nezanevřel, aby v Praze ukázal také svoje kořeny, tak mezi country zařadil i skladby od U. S. Bombs a jeho další kapely One Man Army i od Clash. Punk začal hrát ze vzdoru proti rodičům.

"Musel jsem poslouchat všechno, co doma hráli. Nenáviděl jsem malé rádio svého táty s tou jeho country. Nakonec jsem odešel hrát punk do L. A., protože jsem to nemohl vydržet," vysvětlil Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám