Hlavní obsah

Nové knihy - 39. týden

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme třetí díl železničářského komiksu Alois Nebel s názvem Zlaté hory a další komiksovou lahůdku - Garfielda. Z ostatních titulů připomínáme Sníh od  Ed McBaina a napínavý soudní thriller Kde se stala chyba.

Článek

Jaroslav Rudiš Jaromír 99: Zlaté Hory (Alois Nebel 3)

Závěrečný díl úspěšné černobílé komiksové trilogie autorské dvojice Jaroslav Rudiš (námět a scénář) Jaromír 99 (námět a kresby).

Zlaté hory jsou z celé trilogie asi úplně nejtemnější a nejsyrovější. Děj se přesouvá zpátky do hor, kde se nelítostná minulost Sudet prolne se syrovou současností. Do života Aloise Nebela zasáhne velká povodeň a konečně i velká láska.

Labyrint, 120 str., 199 Kč

Ed McBain: Sníh

Román Sníh klasika žánru Ed McBaina je jedním z posledních, který ještě nebyl přeložen do češtiny.

Detektivové z 87. revíru řeší sérii nepochopitelných vražd. Kdyby oběti nezemřely výstřelem z téže zbraně, nikdo by nevěřil, že může jít o čin jednoho pachatele. Co spojuje drogového dealera, bohatého klenotníka a tanečnici v úspěšném muzikálu, které jednoho po druhém odváží ze zledovatělých ulic sanitka přímo do márnice?

BBart, překlad Miroslav Košťál, 189 str., váz, 198 Kč

Alafair Burkeová: Kde se stala chyba

Vypravěčkou a ústřední postavou prvního ze zamýšlené série kriminalistických příběhů odehrávajících se v Portlandu ve státě Oregon je okresní státní zástupkyně Samantha Kincaidová. Vyšetřování zdánlivě jednoduchého případu surového znásilnění třináctileté dívky ji nejen přivede k odhalení spletité sítě lží, korupce a politických intrik, ale znatelně zasáhne i do jejího soukromého života.

BBart, překlad Karla Korteová, 288 str., váz., 199 Kč

Jim Davis: Garfield převažuje

Osmnáctá kniha sebraných Garfieldových stripů přináší další příhody nejznámějšího kocoura na světě.

Je tlustý, líný, cynický a hlubokomyslný. Pořád nesnáší pavouky a pondělí. Pořád miluje lasaně a svého medvídka Pookyho. Pořád šikanuje Jona a Odieho, dva největší trouby pod sluncem. Nic se prostě nezměnilo - Garfield je pořád stejný. Tudíž i stejně vtipný a zábavný.

Crew, překlad Filip Škába, 64 str., 99 Kč

Yoram Novell: Nepřítel v mém pokoji a jiné příběhy z psychoterapie

Kniha příběhů je psána pro milovníky psychologizující prózy s přesahem do odborného žánru, ale zrovna tak může být užitečná i pro odborníky.

V hlavní roli jednotlivých povídek vystupují klient a terapeut, ale kniha je zároveň učebnicí psychoterapie, protože případy jsou vybírány podle různých chorob a psychických narušení a jejich vždy odlišného způsobu terapie (ztráta smyslu života u bohatého člověka, posttraumatický stres, erotický přenos mezi klientem a terapeutem...). Autor výstižně líčí vývin terapie u jednotlivých případů i s tím, jaký  byl průběh vývoje vztahu k jeho pacientům.

Portál, váz., 384 str.,  399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám