Hlavní obsah

Martha Issová: Do budoucna plánovat neumím

Novinky, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Martha Issová je mladá herečka. V novém českém seriálu České televize Dobrá čtvrť hraje dívku Katku a v pražském Divadle v Řeznické v premiérové hře POMOC. Nikdy si nic neplánuje a budoucnost nechává přirozeně plynout. V rozhovoru odhalila, že odjakživa chtěla být herečkou, ale vysněnou roli Shakespearovy Julie ji ještě nikdo nenabídl.

Článek

V novém českém seriálu Dobrá čtvrť hrajete osmnáctiletou maturantku Katku, která po smrti své matky vyrůstá s otcem fotografem, v podání Tomáše Hanáka. Jak se vám vedle staršího a zkušenějšího hereckého kolegy hrálo?

S Tomášem se mi pracovalo krásně. Myslím, že jsme se na sebe během práce zvláštně naladili a já měla občas pocit, že v tom aranžovaném televizním bytě žijeme společně už dlouho. Nejhorší bylo, když jsem na něj měla být extrémně hnusná nebo když mě on fackoval. Jinak natáčení probíhalo v klidu a harmonii.

Na co kladl režisér Karel Smyczek u vaší postavy největší důraz?

Šlo o to, aby postavy byly živé. Karel Smyczek prokoukával každou faleš a vedl nás k co největší pravdivosti. Moje postava má velký vývoj, proto jsme se snažili, aby byl znát a aby bylo pochopitelné, proč dělám zrovna to, co dělám.

S nejlepší seriálovou kamarádkou Zuzanou se rozejdete kvůli klukovi. Jaká byla vaše školní léta, prožívala jste na "střední" podobná přátelská zklamání?

Na konzervatoři, kde jsem studovala, jsem neprožívala idylické období. Škola mě zklamala, měla jsem o ní jinou představu. Na své středoškolské období nevzpomínám nejraději. Ale právě díky tomu, že jsem okolo sebe měla lidi, které mám ráda, jsem vše ve zdraví přežila.

Máte s postavou Katky něco společného?

Myslím, že máme podobný obličej, ale nejsem si jistá.

Vaše matka Lenka Termerová je herečka. Ovlivnila vás nějak ve výběru povolání?

Herečkou jsem se chtěla stát odjakživa. Máma na mě vliv měla, protože když neměl kdo hlídat, brala mě s sebou do divadla. Tam někde moje touha vznikla. Mohla jsem mít tak čtyři roky.

Objevila jste se v několika seriálech a hrajete v pražských divadlech? Jakou roli, filmovou či divadelní, byste si nejraději zahrála a co v nejbližší době chystáte?

O tom, co bych chtěla, aby bylo, moc přemýšlet neumím. Co přijít má, to přijde. Jsem šťastná za to, co je. Když jsem byla na škole, toužila jsem hrát Julii, ale pořád mi bohužel dávali jen Dorotky ze strakonických Dudáků a podobně.

Do budoucna plánovat neumím. Vždycky, když něco naplánuju, stejně všechno skončí úplně jinak. Mám radost, že letos budu hodně zkoušet a hrát v divadle. Čeká mě premiéra maďarské hry POMOC v Divadle v Řeznické v režii Alice Nellis.

Co pro vás osobně znamená "dobrá čtvrť" ?

To je těžké. Dobrá čtvrť může být místo, kde se cítíte příjemně a dobře, i přes jemnou zafluslost. Nebo místo, kde se dobře necítíte, i když všechno okolo vás je dokonale napucované a blýskavé.

Reklama

Související témata:

Související články

Dobrá čtvrť, nový seriál nejen pro teenagery

Na původní české seriály a reality show sázejí soukromé i veřejnoprávní televize. Chtějí tak vedle filmů a převážně starších zámořských a německých seriálů...

ČT našla zbraň na reality show

I pokračování nového seriálu České televize Dobrá čtvrť vzbudilo velký zájem diváků. Druhý díl sledovalo 1,6 miliónů obyvatel straších patnácti let,...

Výběr článků

Načítám