Hlavní obsah

Nové knihy - 38. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme napínavý thrilller Nelsona DeMilleho Pád za soumraku, legendární Klub rváčů dobře známý z filmu nebo knihu o Bitvě u Stalingradu napsanou jejím přímým účastníkem Andulinem Mansurem

Článek

Nelson DeMille: Pád za soumraku

Thriller Pád za soumraku je znepokojivým dílem, kladoucím otázky ohledně národní bezpečnosti, otázky, jež mají po 11. září větší váhu než kdykoli v minulosti.

Vysoko ve vzduchu vybuchl letoun společnosti TWA, let 800, nesoucí na palubě 230 lidí. Jeho poslední okamžiky se staly součástí nahrávky. O pět let později je již nehoda oficiálně uzavřena s tím, že ji způsobila mechanická závada.

Bývalý newyorský policista John Corey nyní, který pracuje na smlouvu ve Federálním protiteroristickém útvaru, uvěří naléhání své manželky a zároveň kolegyně v týmu Kate Mayfieldové, že na tenhle případ by bylo dobré si ještě posvítit.

BB art, překlad Alena Hanusová, váz., 408 str., 249 Kč

Chuck Palahniuk: Klub rváčů

Nové vydání již kultovního románu, který proslavilo neméně úspěšné filmové zpracování režiséra Davida Finchera.

Příběh mladého muže, odkojeného televizí a opuštěného Bohem, je  sondou do nitra člověka, který jednoho dne zjistí, že hněv nad tím, že zdědil svět plný lží, přetvářky a proher, neutlumí život v prázdnotě konzumní společnosti. Nekonvenční vyprávění s rychlým spádem, místy prostoupené černým humorem, končí deprimujícím vyvrcholením, které je ovšem jen logickým vyústěním dané situace v dané době, dnešnímu čtenáři tak známé...

Volvox Globator, překlad Jindřich Mandám, 184 str., 199 Kč

Wilbur Smith: Triumf slunce

Jihoafričan Wilbur Smith autor tří desítek čtivých, napínavých románů, opřených o historická fakta a další africké reálie pokračuje v románu Triumf slunce líčením dalších osudů rodiny Courtneyů. Těm se věnoval již ve svém prvním románu.

Afričtí domorodci se bouří a samozvaní osvoboditelé kují pikle proti koloniální vládě Jejího Veličenstva, kterou zastupuje generální konzul David Benbrook. Po manželčině smrti mu zůstaly tři krásné dcery. V této bouřlivé době se v Chartúmu setkávají příslušníci rodiny Courtneyů, Ballantyneů a Benbrooků, a nezbývá jim nic jiného než spolupracovat a snažit se zachránit si život za krvavého povstání dervišů. Tato historicky podložená událost tvoří dějové pozadí dobrodružného románu .

Alpress, váz., 269 Kč

Andulin Mansur: Krvavá cesta od Stalingradu

Talentovaný vypravěč Mansur Abdulin líčí prostým jazykem svůj život v zákopech v nejkrvavější bitvě v historii - v bitvě u Stalingradu. Kniha je zpovědí prostého vojáka, a právě proto působí mnohem silněji než paměti sebeúspěšnějšího vojevůdce.

Abdulin je talentovaný vypravěč a upřímně a prostým jazykem popisuje svůj život v zákopech. Věděl celou dobu moc dobře, že jatka, kterých byl nucen se zúčastnit, mu nedávají prakticky žádnou šanci na přežití. Jeho hlavním cílem bylo prodat svůj život co nejdráž, což znamenalo zabíjet druhé, zabít tolik nepřátelských vojáků, kolik jen mohl.

Jota, váz., 204 str., 248 Kč

Sergio Zyman: Konec marketingu, jak jsme jej dosud znali

Manažer, jenž je považován za marketingového génia, ve své legendární knize ukazuje, proč tradiční marketing nezabírá a proč je mrtev a jak dělat marketing, který prodává. Říká: "Zapomeňte na budování image a upevňování vztahů - nejde o to, aby zákazníci vaše produkty milovali, ale aby je kupovali!"

 Inspirativní, zábavná a strhující lekce účinného marketingu z pera jednoho z nejuznávanějších marketingových praktiků a prodejců.

Management Press, váz., 216 str., 390 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám