Hlavní obsah

Režisér Lynch chystá další mysteriózní snímek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA/LODŽ

Americký kultovní režisér David Lynch chystá natáčení nového snímku v polském městě Lodži. Měl by se jmenovat Inland Empire (Vnitřní říše). Mysteriózní drama bude vyprávět o záhadném zmizení ženy v kalifornských horách San Gabriel. Hlavní postavy ztvární Laura Dernová a Jeremy Irons, Lynchovi oblíbení herci.

Článek

"Američtí filmaři přijedou do Lodži na přelomu listopadu a prosince," uvedl koproducent snímku Marek Žydowicz. Lynch už si natáčení v Lodži vyzkoušel. Během návštěvy tamního festivalu vznikla etuda nazvaná Zelený pokoj v Lodži. Už tehdy ale režisér sliboval, že se chce do Lodže vrátit a natočit tam velký film. Zelený pokoj v Lodži tak bude pouze podkladem pro nový snímek.

"Měla by to být typická Lynchovská věc, tedy střetnutí dvou světů - reálného a nereálného," dodal Žydowicz. Snímek by se měl podle něj natáčet v opuštěných továrních halách. Premiéra je plánována na následující ročník festivalu v Cannes.

Lynch se nesmazatelně zapsal do divácké paměti snímky Modrý samet, Mulholland Drive, Lost Highway nebo oblíbeným televizním seriálem Městečko Twin Peaks.

Kromě hereckých hvězd Jeremy Ironse, kterého známe ze snímků Lolita, Mise a Zvrat štěstěny a herečky Laury Dernové (Modrý samet, Zběsilost v srdci či Jurský park) si ve Vnitřní říši zahraje krásná Julia Ormondová (První rytíř či Lazebník sibiřský).

Reklama

Související témata:

Související články

David Lynch bude točit v Polsku

Známý americký režisér David Lynch, autor filmů jako Modrý samet, Mulholland Drive či kultovního televizního seriálu Městečko Twin Peaks, přijede v prosinci...

Výběr článků

Načítám