Hlavní obsah

Dietlová: Vznikne třetí řada Nemocnice na kraji města

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúspěšnější tuzemský seriál Nemocnice na kraji města se dočká třetí řady. Uvedla to v Křížovém výslechu rozhlasové stanice Frekvence 1 novinářka Magdaléna Dietlová, vdova po autorovi první řady Jaroslavu Dietlovi. Informaci potvrdil producent Borek Severa, který stál i za druhým pokračováním původního seriálu.

Článek

"Ano, připravuje se to, ale více k tomu nemůžu říct, je to ještě ve stadiu příprav. To, že se to bude dělat, je jasné," řekl Severa a potvrdil tak slova Dietlové: "Je to již velice konkrétní projekt. Ano, domnívám se, že vznikne, že tomu nestojí žádná velká překážka v cestě."

"Námět a náznaky dialogů píše Lucie Konášová, něco už jsem četla, líbilo se mi to. Bude tam hodně nových postav, půjde o novou generaci lékařů", řekla Dietlová Frankvenci 1.

Zatím není jasné, kdo seriál natočí. Dietlová řekla, že producent jej připravuje pro televizi Nova. Ve hře však zůstává i Česká televize, na kterou se Severa také obrátil. "Jednání probíhají," sdělil mluvčí České televize Martin Krafl.

Sama Dietlová si podle svých slov přeje, aby televize Nova odkoupila i předešlé řady a odvysílala je všechny.

Herecké obsazení zatím není jisté, ale z neoficiálních informací vyplývá, že v nových dílech by měla ztvárnit postavu vrchní sestry Libuše Šafránková. Svést by měla doktora Blažeje v podání Josefa Abrháma, který je v civilu její manžel.

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

Divácky velmi vděčný televizní seriál z nemocničního prostředí odvysílala televize již pětkrát. A vždy šlo o nejsledovanější pořad -  dívali se nejen starší diváci, pro něž znamená seriálovou klasiku s výborným hereckým obsazení (začal se natáčet již v roce 1976), ale dokonce i ti mladší, pro ně je jakousi televizní raritou.

Mimořádně velkou sledovanost měla i druhá řada seriálu. Na přelomu let 2003 a 2004 ji podle údajů ČT sledovalo v průměru 3,267 miliónu dospělých diváků, tedy 38,6 procenta dospělých.

Reklama

Výběr článků

Načítám