Hlavní obsah

Nové knihy - 37. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne bychom vám rádi doporučili špionážní romám Normana Mailera Duch Děvky, thriller z prostředí archeologických vykopávek Pohřbeno v hlubinách nebo čtvrtý díl komikových příběhů Spider-Mana.

Článek

Norman Mailer: Duch Děvky I.

Špionážní drama Duch Děvky je poslední velký román Normana Mailera, který nebyl přeložen do češtiny, a jeden z jeho nejčtivějších, nejhlubších svým záběrem a navzdory četným detailům a změnám vyprávěcích technik i nejnapínavější právě díky pevnému spojení s reálnými postavami a reálnou politickou situací.

Hugh Tremont Montague - známý též pod krycím jménem Děvka - je jedním z nejdůležitějších a nejzkušenějších členů CIA. Je posedlý svou prací a jeho genialita hraničí až se šílenstvím. Vypravěčem Děvkova příběhu je Harry Hubbard, jež je svým otcem i svým učitelem Děvkou uveden do Firmy. Román uvádí na scénu zcela nová fakta z doby studené války, přes neúspěšnou invazi na Kubu v Zátoce sviní a berlínskou krizi do atentátu na prezidenta Kennedyho.

Druhý díl vyjde v listopadu.

Jota, překlad: Robert Křesťan, 696 str., 388 Kč

Jodi Compton: 37. hodina

Hrdinka napínavého románu Sára Pribeková má na starosti pátrání po pohřešovaných osobách. Dobře ví, že musí pracovat rychle, protože čím déle vyšetřování trvá, tím menší je pravděpodobnost, že dotyčného nalezne. Často se stává, že už během pátrání hledané osoby nežijí, mnohdy se je nepodaří nalézt ani mrtvé...

Jednoho chladného rána se unavená Sára vrací domů. Ví, že ji tam nikdo nečeká, protože její manžel Michael odcestoval do výcvikového střediska FBI v Quanticu. Doma skutečně nikoho nenajde, ale brzy zjistí, že Michael do Quantica nedorazil. Hrozivé tušení se jí potvrdí, když pod postelí najde manželův pečlivě sbalený kufr. Je zkušená policistka, a tak už nepochybuje: Michael se právě stal dalším jménem na seznamu pohřešovaných osob....

Domino, 250 str. váz., 189 Kč

Rupert Butler: Černí andělé

Toto detailní dílo rozebírá bojové jednotky SS a podává barvitý obraz ďábelských architektů nejstrašnější soukromé armády světa - Adolfa Hitlera a Heinricha Himmlera.

Z kádrů SS se zrodila vojenská organizace - skvěle vycvičená mašinerie pro nasazení ve válce. Tento mocný předvoj se nazýval Waffen-SS. Jejich elitní formace drtily spojenecké armády v Polsku, Rusku a ve Francii. Před koncem války čítaly půl milionu mužů ve zbrani - mužů, kteří se rekrutovali z mnoha rozličných národností.

Jota, 272 str., váz., 272 str.

James Rollins: Pohřbeno v hlubinách

Thriller s archeologickým pozadím začíná ve chvíli, kdy skupina mladých badatelů odeslala do laboratoře ve Spojených státech odkrytou mumii a objevila vchod do podzemí, k údivu všech označený křesťanským symbolem - křížem.

Ačkoli dosud neznají výsledky ohledání nálezu, odvážně se vydají na průzkum. Netuší, že vstupují do pasti plné nebezpečných nástrah, z níž není návratu po vlastních stopách. Proto nezbývá než pokračovat až do prastaré podzemní nekropole skrývající smrtonosný poklad, jehož se chce zmocnit také někdo jiný...

BBart, překlad Blanka Brabcová, 400 str., váz., 229 Kč

Lee Stan, Buscema John, Lieber Larry: Spider-Man 4

Už počtvrté přichází komiksová legenda Spider-Man - pavoučí muž, aby řešil problémy se superpadouchy, děvčaty a nedostatkem financí. Začne hned zostra, rvačkou s Lizardem, do které se připlete i Human Torch. S tím se ostatně zaletí podívat i do Hollywoodu, aby se konečně stal filmovou hvězdou... a stane se i hostem televizní talk show. Kromě toho v další mohutné černobílé knize dostanete ránu od Electra, svou tvář nastaví Chameleon a do boje se Spideym se pusí i nováček Prowler a skokan Kangaroo.

Crew a Netopejr, překlad Jiří Pavlovský, 192 str., 219 str.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám