Hlavní obsah

Skupina Boney M rozparádila horníky

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Havířovský ragbyový stadion v sobotu večer praskal ve švech. Legendární skupina Boney M tam přijela zazpívat své nezapomenutelné hity na hornické oslavy. Se čtyřmi černými hvězdami zpívalo přibližně deset tisíc lidí všech věkových kategorií.

Článek

Příchozí rodiny na havířské slavnosti přitom nevěřícně kroutily hlavou, že se podařilo slavnou skupinu dostat do města na severu Moravy. Ty se mohly dostat na legendy za lidové vstupné 40 korun. Boney M nyní vystupuje v několika verzích, do Havířova dorazily dvě původní členky včetně Liz Mitchellové. "Fakt to jsou skuteční Boney M, žádná imitace," pokyvovali hlavami lidé. "Praví a nefalšovaní Boney M," utvrzoval diváky moderátor oslav.

"Napadlo nás zkusit je pozvat. Podařilo se je normálně získat přes jejich agenturu. Bylo to jejich jediné vystoupení v ČR, přiletěli kvůli němu speciálně z Londýna," popsala Monika Hrabalová z Městského kulturního střediska, které oslavy organizovalo. Na kolik je vystoupení přišlo, nechtěla prozradit.

Světoznámé hity jako Sunny nebo Rivers To Babylon zpíval sborově v deset hodin večer s Boney M prakticky celý Havířov. Lidé po téměř hodinovém vystoupení skupiny odcházeli uneseni. "Bylo to super, neskutečné. Bratranec dělá diskžokeje, tak máme doma všechny jejich hity. My je milujeme," líčila nadšená 40letá Věra Martínková.

Před Boney M zpívala skupina Kryštof. "Nebyla špatná, ale byl to slabý odvar proti Boney M. Ti stále umějí všechny neskutečně rozparádit," hodnotil horník Radim Veselý.

Do areálu ostravského hornického muzea přijel navíc popřát havířům k jejich svátku Karel Gott. I po jeho vystoupení odcházeli všichni rozjařeni. Hornické slavnosti se nadmíru vydařily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám