Hlavní obsah

Česká televize míní čelit reality show Dobrou čtvrtí

– PRAHA
Právo, jp

Česká televize mění od pondělí 19. září své večerní vysílací schéma. Nový seriál z prostředí gymnazistů Dobrá čtvrť se tak na obrazovce ČT 1 ocitne dvakrát týdně, kromě pondělí, vyhrazené původním seriálům veřejnoprávní stanice, poběží od 20.00 hodin i ve středu.

Článek

Mluvčí televize Martin Krafl změnu, která se týká i uvádění dalších programů, zdůvodňuje jako reakci ČT na požadavky rodičů, kteří chtějí, aby veřejnoprávní televize nabízela vhodnou alternativu k reality show ovládající hlavní vysílací časy Novy a Primy. "Rodiče považují za nezbytné, aby programová nabídka českých celoplošných televizí obsahovala adekvátní zdroj zájmu vyvažující agresivitu a amorálnost některých v současnosti vysílaných programů," uvedl Krafl.

Na úterní večer se v novém schématu ze středy přesunuly Banánové rybičky a po nich půjde Pošta pro tebe. Magazín Vypadáš skvěle! se bude vysílat ve středu po skončení dílu Dobré čtvrti ve 21 hodin a od října na něj naváže americký seriál Ally McBealová.

Čtvrteční večery obsadily zahraniční seriály, nyní detektivní Frank Riva s Alainem Delonem a po něm poběží americký seriál Přátelé. Páteční a víkendové večery se zatím nemění.

Anketa

Upřednostňujete reality show, nebo seriály?
Reality show
27,9 %
Seriály
55,7 %
Jak kdy - záleží na kvalitě titulu
16,4 %
Celkem hlasovalo 140 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám