Hlavní obsah

Nova zabodovala s Výměnou manželek a Ulicí

Reality show VyVolení byla i v pondělí nejsledovanějším pořadem večera, když se na ni dívalo 1,65 miliónu diváků, když konkurenční Big Brother zaostal o více než půl miliónu diváků. Prima však tentokrát neovládla celý večer. Nova uspěla hned s prvním dílem pořadu Výměna manželek, na který se dívalo 1,3 miliónu diváků, zatímco na Bazén vysílaný ve stejnou dobu zhlédlo jen 800 tisíc lidí.

Článek

Výměna manželek potvrdila, že diváci jsou fascinování realitou, že je baví více se dívat, jak se obyčejní lidí vyrovnávají s obtížnými situacemi, do nichž jsou postavení. Do tohoto formátu zapadá i Výměna manželek, která se ovšem od reality show typu Velkého bratra a VyVolených liší. Nevytrhne lidi úplně z reality, ale přesadí do diametrálně odlišného, zato však zcela skutečného prostředí. Žena se musí v cizí domácnosti vyrovnávat se zavedeným pořádkem a navrhovat, jak by ji změnila, což je záživnější než sledovat deset lidí v izolované vile, kde toho nemají mnoho co na práci.

Výměna manželek vzbudila zaslouženě větší pozornost než horkou jehlou spíchnutý seriál Bazén, který ztratil oproti minulému pondělí půl miliónu diváků.

Náporu Primy míní Nova čelit i v úterý, kdy proti nekonečnému seriálu Rodinná pouta nasadí nový seriál pro ženy Ordinace v růžové zahradě a diváky se snaží připoutat ke svému programu už v 18:45, od kdy vysílá seriál Ulice. Ten nahradil upadávající křížovkářskohádankářskou soutěž Pálí vám to. Ulici si vybralo 1,1 miliónu diváků, a stala se tak třetím nejsledovanějším zábavným pořadem večera.

Souboj o pondělního diváka se ještě přiostří od 19. září, kdy Česká televize nasadí nový seriál Dobrá čtvrť. Že část lidí má ráda seriály, potvrzuje úspěch Konce velkých prázdnin z roku 1996, na který se v 5. září dívalo 937 000 lidí.

Reklama

Související články

Vyvolení na Primě opět vládli večeru

Sázka na Reality show VyVolení Primě vyšla. V úterý byla poprvé nejsledovanější televizí v prime time a ve středu úspěch zopakovala, když si její programy mezi...

Prima bere Nově vítr z plachet

S nástupem reality show VyVolení se změnily zavedené pořádky na televizním trhu. Nova, která mu dlouho vládla, ztratila dominantní pozici, když ji předstihla...

Nova konkurovala Primě jen Ulicí

VyVolení i o víkendu pokračovali ve vítězném tažení. Jen jediný zábavný program vzbudil větší zájem než reality show po maďarsku. Na první díl nového seriálu...

Výběr článků

Načítám