Hlavní obsah

Nova konkurovala Primě jen Ulicí

VyVolení i o víkendu pokračovali ve vítězném tažení. Jen jediný zábavný program vzbudil větší zájem než reality show po maďarsku. Na první díl nového seriálu Novy Ulice se dívalo 1,5 miliónu lidí, což bylo o 150 tisíc více než na VyVolené.

Článek

Ulice, její další díly se budou vysílat od 18:45 místo hádankářské soutěže Pálí vám to, ovšem nebyla nasazena ve stejném čase jako reality show Primy, ale až po jejím skončení.

V přímém střetu VyVolení o víkendu Velkého bratra dvakrát porazili. A to nejen v pátek, ale i v neděli, kdy byla ve Velkém bratrovi zveřejněna jména tří lidí, z nichž jeden bude muset z vily odejít. V neděli se na VyVolené dívalo stejně jako v sobotu, kdy se rozhodlo o vyřazení Hanky, 1,6 miliónu lidí, zatímco na Big Brother 1,43 miliónu lidí. A v neděli do souboje privátních stanic poprvé výrazněji zasáhl veřejnoprávní kanál ČT 1, který uvedl Ondříčkův film Jedna ruka netleská. Ten si vybralo1,2 miliónu zájemců.

S běžnou podobou Big Brother se Nově nedaří konkurenční reality show vůbec konkurovat. Rozdíl byl propastný. Zatímco na VyVolené se v pátek dívalo 1,35 miliónu lidí, k Nově usedlo jen 837 tisíc diváků, dokonce méně, než kolik se jich dívalo od deseti večer na Nově na SuperDuety.

VyVoleným pomáhá modernější formát

Důvodem většího úspěchu mladších VyVolených však nemusí být jen to, že soutěž začala dříve. Má větší spád, soutěžící vypadávají každý týden a ne jednou za čtrnáct dní,  je interaktivnější a dává více prostoru samotným aktérům i divákům, kteří vybrali z 39 kandidátů třináct soutěžících. Navíc VyVolení mají během týdne tři dramata - první Zúčtování, druhá Výzva a třetí Duel. Big Brother se zabývá vyloučením jednoho z obyvatel domu pouze jedenkrát týdně.

Reklama

Výběr článků

Načítám