Hlavní obsah

Organizátoři technoparty: nejde o žádný CzechTek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ/PŘÍCHOVICE

V Příchovicích na jihu Plzeňska se bude podle organizátorů od pátku do neděle konat běžná technoparty s očekávanou návštěvností tisíc až dva tisíce lidí. Nepůjde o žádné pokračování CzechTeku, dušují se pořadatelé, kteří se již dohodli s majiteli pozemků, akci ohlásili radnici a informovali policii.

Článek

"Je to větší free party s 13 až 14 pódii s techno, ale také rockovou muzikou. Není to žádná monstrakce, očekáváme 1000 až 2000 lidí, ale poté, co se to nafouklo v novinách, tak vůbec nevíme, jak to dopadne," řekl ČTK jeden z organizátorů Jan Štech. Podle něj nikdo z organizátorů nenazývá tuto party jako CZTek, jak se objevilo v médiích.

Organizátoři už se dohodli s majiteli pozemků na takzvaném Ostrově, kde bude občerstvení, na dalším pozemku bude parkoviště pro zhruba 250 vozů. "Dnes uzavřeme smlouvu s majitelem louky," uvedl Štech. Organizátoři se pouze nedohodli s lužanskou šlechtitelskou stanicí, aby návštevníci mohli jezdit také z druhého směru od Lužan.

Podle Štecha nejsou na party pozváni žádní zahraniční hudebníci ani účastníci. "Musí najíždět ze silnice od Přeštic přes Příchovice, kde bude na pronajatém pozemku parkoviště. Odtud musí všichni pěšky po lávce na Ostrov a z něj pak na druhou stranu řeky na louku," uvedl Štech.

Policie zásah nechystá

"Nepřipravujeme žádná zvláštní bezpečnostní opatření, nebyly povolány posily z jiných okresů," uvedla mluvčí policie Plzeň- jih Jana Václavová. Policie, která ale nechce akci podcenit, posílila hlídky kvůli dodržování silničního provozu a veřejného pořádku. "Prověřili jsme na místě smlouvy s majiteli pozemků a mělo by být vše v pořádku," dodala.

Místostarostka Příchovic Marie Blažková uvedla, že 850 obyvatel obce není akcí nijak nadšeno. Radnice ve středu dostala písemné ohlášení techno a rockové akce, nemá možnost ji zakázat. Podle ní má louka, kde se má party konat, velikost zhruba pět hektarů. "V červenci jsme tu měli na Ostrově reggae party, kde bylo 5000 lidí. Proběhla v klidu," uvedla. Potvrdila, že ve středu večer přijeli na obecní úřad organizátoři s policií a vymezili podmínky pro konání akce - dopravní omezení, dovoz pitné vody, toalety a dohled nad zákazem vstupu na jiné pozemky, který zajistí sami organizátoři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám