Hlavní obsah

Nabídla Prima Bazén, anebo bazének

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo mezi VyVolené, do pauzy mezi večerním pořadem a noční show, nasadila televize Prima svůj nový seriál Bazén. Nebyl to špatný tah: od obrazovky odešlo po prvním večerním sestřihu z kamerami prošpikované vily jen 110 tisíc lidí, a tak seriálová novinka z dílny scenáristek Rodinných pout začala v pondělí před 21. hodinou s 1,21 milióny diváků.

Článek

"Jde nám o diváky mezi 15 až 25 lety, ale stravitelný má být i pro ostatní," řekl o Bazénu programový ředitel Miloš Zahradník, jenže se zdá, že komediální seriál hojně využívající nadsázku bude i pro mnohem mladší. Trojice mladíků, která touží založit kapelu, sice už prošla střední školou, ale na svět se občas dívají, jako by jim bylo dvanáct. Alespoň podle prvního dílu soudě, u Bazénu se budou smát i děti. Scenáristky jim sice ochotně vycházejí vstříc, ale starší diváky si naštvat nesmí. Zatímco tedy čtvrťáky objevující ironii potěší třeba cupitající sladkokyselá Sabina Laurinová se psem Kikinem, dospělé její nahořklý partner Oldřich Vízner - rovněž s Kikinem.

Náctileté má získat jeho syn (Jan Dolanský), který opustil psychiatrickou léčebnu s doporučením, že musí hrát na kytaru, nebo se zblázní, a jeho kamarádi Martin Písařík a Rostislav Novák. Zatímco jeden je poněkud předčasně otcem batolete a věčně mu chybí peníze, druhý může myslet jen na to, jak prorazit s kapelou. Namísto toho ale zatím hledají práci v bazénu, ať už z nutnosti či rozmaru.

 Jeho šéf Bolek Polívka, po jehož místě "jde hygienik", by nejradši nebyl u ničeho, co je třeba rozhodnout, manželka Jitka Smutná sice zatím jen spokojeně jí, plete a do všeho mluví, ale to už brzy skončí šokem, když se provalí jeho dlouho tajená milenka.

Scenáristky Kateřina a Jitka Bártů musí šalamounsky vyřešit zadání zaujmout i generaci rodičů. Mají na to celkem třiačtyřicet dílů, ale pohoda u bazénu, jakou líčí v seriálu, to nebude. A zanedlouho dojde ještě na střetnutí s novým seriálem Ulice, kterým chce mladé publikum získat i konkurenční Nova.

Anketa

Zaujal vás seriál Bazén?
Líbil se mi
39,6 %
Nelíbil se mi
13,1 %
Nemám názor, neviděl(a) jsem jej
47,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1000 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám