Hlavní obsah

Nové knihy - 34. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme po Spilbergově filmu ještě slavnější román H.G. Welse Válka světů, detektivní román Vražda za úsvitu, nebo nově vyšlé povídky Gabriela Garcíi Márqueze.

Článek

Herbert George Wells: Válka světů

Slavný sci-fi román, známý také z moderního filmového zpracování Stevena Spielberga.

Anglie na sklonku 19. století. Obyvatelé Země, zaslepení pýchou na vyspělost své civilizace, netuší, že deset krátkých vzdálených záblesků kdesi na planetce Mars znamená dosud největší ohrožení lidstva v jeho dějinách. Deset dutých kovových válců s nezvanými návštěvníky z kosmu dopadá postupně poblíž Londýna a začíná válka o vládu ve vesmíru.

Triton, 312 str., brož., 199 Kč

Brian Lavery: Lodě

Kniha obsahuje nejen podmanivé líčení úžasných dobrodružství, ale také poskytuje nesmírně zajímavé technické údaje. Speciální oddíly v celé knize přinášejí ilustrované profily hlavních typů lodí od starověkých galér až po moderní bitevní lodě. Další rubriky nás zavádějí přímo na palubu i do podpalubí širokého rejstříku plavidel.

Knižní klub, váz., 400 str., 999 Kč

Gabriel García Márquez: Dvanáct povídek o poutnících

Autor povídkové knížky Gabriel García Márquez obdržel roku 1982 Nobelovu cenu za "své romány a povídky, v nichž se neskutečné snoubí s reálným v bohatě kombinovaném světě plném imaginace."

Napsat povídku vyžaduje stejně velké úsilí jako začít psát román. V prvním odstavci románu musíte totiž určit všechno. Naproti tomu povídka nemá začátek ani konec a buď se vyvede nebo ne.

Odeon, váz., 176 str., 199 Kč

April Smithová: Vražda za úsvitu

Hlavní hrdinkou napínavého detektivního příběhu je zvláštní agentka FBI Ana Greyová, která vyšetřuje únos patnáctileté dívky Juliany, k němuž došlo v Santa Monice. Partnerem Greyové na místní policejní stanici je charismatický a výbušný detektiv Andrew Berringer. Ti dva se citově sblížili během vyšetřováním předchozího případu, ale jejich vztahy jsou od jisté doby napjaté.

BBart, překlad: Dana Pavelčíková, váz., 352 str., 199 Kč

Richard Štrégl: Davidova obruč

Davidova obruč je román s výraznými prvky science fiction, který se odehrává v Londýně, v blízké budoucnosti. Vypráví příběh Davida, zaměstnance mezinárodní PR agentury, do jehož uzavřeného a lehce introvertního světa, ve kterém žije se svou přítelkyní Katkou, vtrhne neobvyklá zakázka a neobvyklá dívka.

Děj, který čtenáře nejdříve vtáhne do života velké PR agentury, se brzo soustředí na Davida a jeho osobní život. Jeho prostřednictvím nechává autor čtenáře nahlédnout do čistě mužského vnímání světa a žen především. S přibývajícími stránkami se tempo příběhu neustále zvyšuje a David zjišťuje, že studený dech osudu rozbil jeho pohodlný vesmír a chce mu vzít vše, co miluje.

Volvox Globator, 184 str., váz., 210 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám