Hlavní obsah

Letná bude patřit novému cirkusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Druhý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná začíná v pondělí večer a do 4. září nabídne na třicet představení. Francouzský soubor Cirque Baroque přiveze výpravné představení Ningen, v němž se prvky moderního cirkusu mísí s japonskou poetikou. Hrát bude ve vlastním stanu celkem sedmkrát.

Článek

Ningen je inspirován životem japonského spisovatele Jukija Mišimy, velkého obránce tradičních hodnot, který po útoku na generální štáb spáchal sebevraždu.

V představení japonští samurajové žonglují s kužely, gejši se vznášejí u stropu a pilot bez letadla chodí po stropě hlavou dolů. Ningen nabízí obraz světa, v němž se tradice prolínají se současností.

Kromě Cirque Baroque na Letné vystoupí Divadlo Continuo, Teatr Novogo Fronta, Vosto5, Karromato Compagnia s loutkovým cirkusem, Lenka Vychodilová s Výprodejem Lemury Lepé, Dr. Schreck Klinik, Krepsko a divadlo ANPOs Romeem a Julií.

Oproti prvnímu ročníku přibude množství dětských představení, která připravily Buchty a loutky, klaun V. Strasser, Divadlo Mimotaurus, divadlo Minor nebo divadlo H20.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám