Hlavní obsah

The Doors už slaví výročí

Právo, Radek Bittner, Jaroslav Špulák

Přestože čtyřicáté výročí skupiny The Doors připadá až na rok 2007, žijící členové již nyní chystají fanouškům několik dárků za to, že na ně v běhu let nezapomněli.

Článek

Byť se muzikanti v posledních letech setkávali především u soudů, kde se přeli o autorská práva, nezabránilo jim to nachystat vydání několika raritních nahrávek.

Již v říjnu 2005 vyjde limitovaný box nazvaný Love/Death/Travel. Budou v něm tři CD a jedno DVD s koncertním materiálem, litografie skupiny a také dosud nepublikované fotografie Joela Brodskyho. V titulu boxu je zjednodušený Morrisonův citát z roku 1967: "Všechny naše písničky jsou o lásce, cestě a smrti." Do prodeje se dostane pouze pět tisíc exemplářů, takže půjde o raritní sběratelský materiál.

O měsíc později vkročí na trh koncertní dvojalbum The Doors -Live In Boston, na kterém bude záznam vystoupení formace se zpěvákem Jimem Morrisonem z roku 1970.

Klávesista skupiny Ray Mandzarek říká: "Je nejvyšší čas představit tvorbu The Doors hiphopové generaci." V roce 2007 bude mít premiéru nový dokument o The Doors. Jeho režisérem je Bill Gutentag a k vidění budou mimo jiné materiály, které dosud nikdo nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám