Hlavní obsah

Nové knihy - 33. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme životopisný román Caesar Imperátor, detektivku McNallyho výzva nebo fantasy román Temný anděl.

Článek

Max Gallo: Caesar imperátor

Životopisný román o osudech doživotního římského diktátora Caesara. Podle svých slov objevil Max Gallo v Caesarovi muže mimořádně inteligentního, charismatického, nekonečně trpělivého, nepředstavitelně krutého, schopného vykalkulovat předem každý krok, a přesvědčeného o svém božském poslání. Kniha se čte jako film - krajina má barvu, dialogy jsou krátké a úderné, odvíjející se děj podněcuje zvědavost. Stejně jako předchozí autorovy historické romány (Napoleon, Victor Hugo, de Gaulle) se překládá do mnoha jazyků.

BBart, překlad Věra Šťovíčková-Heroldová, 392 str., váz., 229 Kč

Chaim Potok: Kniha světel

Další román velmi populárního americko-židovského spisovatele. Příběh se odehrává v době korejské války a těsně po ní v prostředí newyorské židovské komunity, v Koreji a také v Japonsku. Gershona Lorana, tichého studenta rabínského semináře, sužuje temná realita okolního světa. Kromě strýce a tety, kteří silně zatrpkli po smrti jediného syna, nemá žádné příbuzné. Bez rodičů a přátel vidí Gershon naději pouze ve studiu kabaly, mystickém učení vidin, pravdy a světla. Kabala je tak jedním ze stěžejních témat knihy.

Argo, překlad Kateřina Novotná, 352 str., váz., 295 Kč

Vincent Lardo, Lawrence Sanders: McNallyho výzva

Detektivní román zavádí čtenáře na slunnou Floridu. Ve floridském Palm Beach zemře bohatá vdova a zanechá po sobě obrovské jmění a pohledného dědice. Soukromý detektiv Archy McNally však nejprve musí odpovědět na otázku, kdo je vlastně kdo. Když je zanedlouho nalezena mrtvá i dávná barončina kamarádka, Archy McNally již nyní vyšetřuje dvojitou vraždu

BBart, překlad Veronika Matysová, 256 str., váz., 199 Kč

Sven Hassel: Generál SS

Román Generál SS představuje unikátní umělecké svědectví o druhé světové válce. Na základě vlastních zážitků vypráví autor o jedné z klíčových bitev, o bitvě u Stalingradu.

Po zahájení ruského tažení Němci potřebovali každého muže a proto byl Hassel znovu odveden a zařazen do trestanecké jednotky na ruskou frontu. V bitvě u Stalingradu padl spolu se statisíci dalšími vojáky do zajetí.

Baronet , překlad Jan Novák, 352 str., váz., 179 Kč

Max Allan Collins: Temný anděl. Hra o kůži

Román byl napsán podle úspěšného amerického televizního vědeckofantastického seriálu, který režíroval držitel tří Oscarů James Cameron, po jeho úspěchu natočil rovněž stejnojmenný celovečerní film.

Někdo v temném Seattlu zabíjí lidské bytosti. Vraždy jsou brutální a nahánějí hrůzu, přesto však v Terminal City nevzbudí ani špetku zájmu. Transgenikové, kteří tu žijí, mají vlastní problémy. ...

Motto, brož., 272 str., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám