Hlavní obsah

Hudební festivaly na východě Čech přinesou komplikace v dopravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Tři velké hudební festivaly, které se od pátku do neděle budou konat v Trutnově, Hradci Králové a Pardubicích, zřejmě přinesou dopravní komplikace. Zejména v Hradci Králové se čekají kolony aut, které budou směřovat k místnímu letišti, kde se koná rapový Hip Hop Kemp. Nejklidnější by měla být situace v Pardubicích. Na každém z hudebních festivalů pořadatelé očekávají návštěvu více než deseti tisíc fanoušků.

Článek

V Hradci Králové bude silnice mezi letištěm a Správčicemi úplně uzavřena a řidiči budou muset jet objížďkou, sdělila ČTK hradecká policie. Návštěvníky bude na letiště dopravovat i zvláštní linka městské hromadné dopravy.

Zvýšenou pohotovost hlásí policie v Trutnově, kde se koná 18. ročník legendárního Open Air Music festivalu. "Na veřejný pořádek budou dohlížet i policisté z jiných útvarů krajské policie ve spolupráci s městskou policií," řekl ČTK mluvčí trutnovské policie Petr Kopecký. Dodal, že v minulosti se festival obešel bez větších problémů s narušením veřejného pořádku.

Na silnici poblíž trutnovského areálu na Bojišti, která je frekventovanou výpadovkou z města na Hradec Králové, bude omezena rychlost jízdy na 30 kilometrů v hodině a bude na ní zákaz zastavení. "Řidiči by měli být při jízdě kolem areálu velmi opatrní," řekl Kopecký.

Zřejmě nejmenší potíže se čekají v Pardubicích, kde se festival Summer of Love koná na místním dostihovém závodišti, které je schopné bez větších potíží pojmout i 20 000 návštěvníků. "Parkování bude zajištěno na hlídaném parkovišti u Hypernovy nedaleko nádraží. Na závodiště to je z parkoviště pět minut pěšky," řekl organizátor pardubického festivalu Aleš Bleha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám