Hlavní obsah

David Ondříček točí film Grandhotel

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Ondříček začal natáčet nový celovečerní film Grandhotel. Režisér filmů Šeptej, Samotáři a Jedna ruka netleská se tentokrát pustil do hořké komedie o lásce, mracích, samotě a touze splnit si své sny. Hlavní postavou je třicetiletý hotelový portýr Fleischman, sympatický ztracenec, který nikdy neopustil rodné město.

Článek

Film vzniká podle scénáře Jaroslav Rudiše, držitele Ortenovy ceny za román Nebe pod Berlínem. Před kamerou Richarda Řeřichy se v roli Fleischmana objeví Marek Taclík. Hlavní ženskou postavu ztvární Klára Issová. V dalších rolích uvidíme Ladislava Mrkvičku, Jaromíra Dulavu, Jaroslava Plesla a Ditu Zábranskou. Hudbu komponuje Ondříčkův dvorní skladatel Jan P. Muchow.

"Příběh se odehrává v Liberci, především v hotelu Ještěd. Je to okouzlující, tajuplné místo, někde mezi nebem a zemí. Doufám, že Grandhotel bude těžko zařaditelný, zábavný a inteligentní film s neopakovatelnou atmosférou a silným magnetismem," říká Ondříček.

Rozpočet filmu je 37 miliónů korun. Natáčet se bude do 16. října a společnost Bontonfilm jej do kin uvede 12. října 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám