Hlavní obsah

Nové knihy - 32. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek jsme pro vás vybrali sci-fi román Ericha von Dänikena Tajemství mayské studny, detektivku Vlčí máky, historickou publikaci Cestou samurajů, cestopis Obrázky z Korsiky a thriler Lovecká sezóna.

Článek

Reggie Nadelsonová: Vlčí máky

Rychle se odvíjející detektivní příběh, který slučuje všechny obvyklé ingredience korupce, drog a sexu. Nadelsonová zkušeně postavila zápletku a uspěla na výbornou.

Spletitý příběh začíná na Artieho domácí půdě, v New Yorku, ale stopy vedou až do Hongkongu, posledního místa na světě, kde bylo před převzetím správy čínskou vládou na prodej úplně všechno - a všichni - a kde se nakonec jednotlivé dějové linie slévají v mrazivé rozuzlení příběhu o posedlosti penězi, bezskrupulózním kšeftování s lidmi, drogách a sexu.

BBart, překlad Ivan Němeček, váz.,  280 str., 199 Kč

Erich von Däniken: Tajemství mayské studny

Jeden z nejznámějších autorů fantastické literatury se snaží konfrontovat mayskou civilizaci se současností. Dva chlapci z doby Mayů mají být obětováni bohu Kukulkanovi a jejich osudem je utonout v posvátném jezírku. S pomocí velekněze se pokusí zachránit a proplavat prastarou štolou ústící v podzemí pyramidy. Záhadným skokem v čase se však oba chlapci náhle ocitnou na konci 2. tisíciletí.

Knižní klub, váz., 160 str., 199 Kč

P. T. Deutermann: Lovecká sezóna

Napínavý příběh, plný vzrušujících výjevů, sleduje osud muže poháněného silným posláním - najít dceru a vykoupit svou minulost.

Kriess je agent FBI ve výslužbě a má za sebou i službu u elitního komanda CIA, určeného k vyhledávání neposlušných agentů. Nyní ho okolnosti znovu vtáhnou do velmi neoficiální činnosti. Dělá vše, co je v jeho silách, aby našel nezvěstnou dceru. Jeho vyšetřování se však plete do cesty vyšším zájmům, a tak se z bývalého lovce najednou stane lovná zvěř.

BBart, překlad Antonín Otáha, váz., 400 str., 229 Kč

Aleš Skřivan: Cestou samurajů

Významný odborník na japonskou moderní historii Aleš Skřivan podává ucelený pohled na vývoj vnitřní i zahraniční politiky Japonska v období 1931 až 1942. Začíná invazí do Mandžuska v roce 1931, která  vedla ke vzniku státu Mandžukuo. Zachycuje agresi do Číny v roce 1937 i útok na Pearl Harbor v roce 1941, jenž znamenal počátek světové války v Pacifiku. Končí bitvou u Midway, kde císařské loďstvo prohrálo a postup Japonců se zastavil

Themis, váz, 312 str. +16 str. obrazové přílohy, 252 Kč

Jan Šmíd: Obrázky z Korsiky

Cestopisné Obrázky z Korsiky doprovází známý televizní cyklus Postřehy odjinud, jehož třináct dílů bylo věnováno Korsice. V knize autor v nich nabízí osobitý pohled na překrásný francouzský region včetně ,,příhod z natáčení". Cestopis o Napoleonově ostrově doplňuje přes osmdesát barevných fotografií a kreslená mapa na obálce.

Labyrint, 155 stran, barevné fotografie, 225 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám